Kısa URL: https://ml.md/lc33970
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2009
2,331 defa indirildi / yazdırıldı
Koyun etlerinin üçüncüsünü oluşturur. Ancak bunlar da beyaz ve kızıl karaman olmak üzere ikiye ayrılır. Beyaz karaman eti az çok beyaz, dağlıca yakın, fakat kara dağlıçtan daha üstündür. Kızıl karaman koyun etlerinin en aşağısı olarak kabul edilmektedir. Bunları da yine kuyruklariyle olduğu gibi cüsseleriyle de ayırdetmek olanaklıdır. Beyaz karaman kuyruğu, beyaz dağlıçtan biraz daha büyükçe, alt tarafındaki parmak şeklindeki sarkık yerine üste kıvrılmış bir yumru mevcuttur. Cüsse olarak da normal koyun büyüklüğündedir. Kızılın ise; kuyruğu üstüne kıvrılmış yumrunun üstünde ikinci bir yumru vardır. Cüsse olarak da genellikle danalarla Ölçülebilecek büyüklüktedir.
Kısa URL: https://ml.md/lc10464
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2006
2,281 defa indirildi / yazdırıldı
Eti en az tercih edilen koyun olan karamanın beyaz karaman ve kızıl karaman olmak üzere 2 cinsi vardır. Kızıl karamanın eti kara dağlıcın etinden daha lezzetlidir. Kızıl karaman ise lezzetsizdir, hem de hoş olmayan bir kokusu vardır. Bunları da kuyruklarından ayırt etmek mümkündür. Beyaz karamanın kuyruğu, beyaz dağlıçınkinden daha büyükçedir. Alt tarafındaki parmak biçimindeki sarkık bölüm üste kıv-rılmıştır ve bir yumru durumundadır. Kızıl karamanın kuyruğundaki yumru ise iki katlıdır.