Kısa URL: https://ml.md/lc152119
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2020
422 defa indirildi / yazdırıldı
5 yemek kaşığı şeker
100 mililitre krema
1 yemek kaşığı tereyağı
Şekeri küçük bir tavaya alın ve altını en yüksek ateşte açın. Şekerin kenarlarından eridiğini görünce orta ateşe, şekerin çoğunun eridiğini görünce de en kısık ateşe alın ve bütün şekeri eritin. Eriyen şekere tereyağını ekleyin çırpın. Daha sonra sıvı kremayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Kısık ateşte kıvam alana kadar 5-6 dakika daha pişirin. Kavanoza alarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
200 ml krema
Öncelikle toz şekeri yayvan bir tavaya alarak kısık ateşte şeker eriyene kadar bekleyin. Şeker erimeye başladığında önce şeffaflaşır, ardından karamelize olmaya başlar. Şekerin tamamı eridiğinde içerisine tereyağı ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın. Bu esnada şeker kabarmaya başlayabilir, kısa sürede sönecektir. Tarifte kullanacağınız kremayı oda sıcaklığında bekletin. Kremayı yavaş yavaş karışıma eklerken, bir taraftan karışımı hızlı bir şekilde çırpın. Tüm karışımı birleştirdikten sonra oda sıcaklığında bekletebilirsiniz. Hemen tüketmeyi düşünmüyorsanız, bir kavanozun içerisine doldurarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Buzdolabındaki karameli kullanmadan önce mutlaka oda sıcaklığında dinlendirin.