|
KARAMELLİ PUDİNG |
|
betül71
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2009
Mesajlar: 31 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc41463
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2009
4,705 defa indirildi / yazdırıldı
|
malzemeler
1 Litre Süt
1,5 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı su
6 Çorba kaşığı nişasta
HAZIRLANIŞI
Tenceremizin içerisine sütü koyup, ocağımızı yakıyoruz. Süt kaynarken, diğer tarafta yağsız tavada toz şekerimizi yakmadan karamel kıvamına getiriyoruz. Üzerine sıcak su ilave edip kaynatıyoruz. Bir kap içerisine nişastamızı suyla eritiyoruz. Kaynamakta olan sütün içerisine çırpma teliyle karıştırarak yavaş yavaş nişastamızı ilave ediyoruz. Kıvamı yoğunlaşınca, kaynattığımız karameli bu karışımın içerisine koyuyoruz. Kıvamını kontrol edip, servis kaselerine paylaştırıyoruz.
|
Karamelli Puding |
|
ayşeöztoprak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.09.2007
Mesajlar: 30 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc19192
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2007
1,964 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı pirinç unu
1 kutu labne peynir
Karamel için:
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı su
Süt, şeker, pirinç unu göz göz olana kadar pişirilir. Soğuyunca labne peyniri eklenir. Mikserle çırpılır. Kaselere bölüştürülür. Buzdolabında dinlendirilir. Servis yapılacağı sırada tavaya şeker ve su konur.Kısık ateşte sürekli karıştırarak sarı-kahverengi renk alana dek pişirilir. Pudinglerin üzerine kaşıkla gezdirilir.
|
Karamelli Puding |
|
kurşun asker
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2017
Mesajlar: 37 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc124087
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2017
833 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
1 Vanilya çubuğu
600 ml Süt
300 ml Krema
85 gr. Şeker
6 Yumurta
Karamel için:
100 gr. Şeker
Vanilya çubuklarını uzunlamasına kesin ve bir bıçakla üstünü kazıyın. Süt, krema, şeker ve vanilya çubuğunu birlikte kaynatın. Soğumaya bırakın ve içindeki çubukları alın.
Karamel için 100 gr. şekeri bir tencereye koyun ve yüksek ayarlı ocağın üstünde karıştırarak altın sarısı rengini alıncaya kadar karamelize edin (çok koyu olmasın, tadı acılaşabilir) ve kutu kalıba doldurun.
Otomatik programı başlatın veya fırını önceden ısıtın.
Yumurtaları çırpın. Soğutulan sütlü karışımı karıştırarak ilave edin ve karışımı bir süzgeçten geçirin.
Kutu kalıbı standart tepsinin üzerine koyun ve önceden ısıtılmış fırına sürün.
Yaklaşık 1 lt. (90 cm'lik cihaza: yakl. 2 lt.) sıcak suyu tepsisinin içine dökün ve pudingi su dolu tepside pişirin.
Soğuyan Pudingi boşaltın ve krema ile servis yapın. Çilek ve sezon meyveleri ile süsleyin.
|
|