|
|
Karamelli Şekerpare |
|
saydam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2011
Mesajlar: 43 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc68256
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2011
2,431 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket tereyağı
1 çay bardağı irmik
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
Fındık
Şerbet için:
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Karamel için:
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
Şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Hamur malzemesiyle ele yapışmayan bir hamur yapılır. Ceviz kadar parçalar alınır, yuvarlanır, tepsiye dizilir. Üzerlerine fındık saplanır. Karamel bir tavada pişirilir. Şekerparelerin üzerine kaşıkla konur. 180 derece fırında 35 dakika pişirilir. Soğuk şerbet gezdirilir.
|
Karamelli Şekerpare |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145181
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2019
595 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram tereyağı
1 yumurta beyazı
1 çay bardağı pudra şekeri
3,5 çay bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Bütün malzemelerden elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin ve yarım saat dinlendirin.
Daha sonra yuvarlak şekil verip ortasına, badem veya fındık yerleştirerek yağlanmamış tepsinize dizin ve 200 derece önceden ısınmış fırında kızarıncaya dek pişirin.
Şerbeti için, öncelikle şekeri tencerenizle ocağa alın ve yavaşça karıştırarak karamelize olmasını sağlayın.
Şekerinizin rengi hafif sütlü kahverengini alırsa yeterlidir
Suyu ve limon suyunu şerbetini ekleyip orta ateşte ortalama 15 dakika kaynatın, ve soğumaya bırakın.
Şekerpareleriniz sıcak, şerbetiniz soğuk olarak tatlınızın üzeri kapanacak şekilde dökün.
Şayet kapanmazsa sorun değil, arada bir kaşıkla kenarlardaki şerbetinizden alıp şekerparelere gezdirin.
|
|
Karamelli Şekerpare Tarifleri Lokma Tarifleri
|
|