Kısa URL: https://ml.md/lc31673
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2008
3,761 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket yaş maya
6 adet karanfil
2 parça damla sakızı
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
Alabildiği kadar
Üzeri için:
Susam
Ilık suya maya eklenir, parmak uçlarıyla eritilir. Üzerine dövülmüş karanfil, sakız ve tuz atılır. Kıvam alana kadar un eklenir. Orta sertlikte bir hamur elde ettikten sonra 5 dakika daha yoğrulur. Sonra üzeri kapatılır, 2 saat dinlendirilir. Süre sonunda hamur unlanmış kaba aktarılır. Üzerine susam serpilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc141742
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2019
609 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı şeker
42 gram yaş maya
3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet damla sakızı
5-6 adet dövülmüş karanfil
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Mayayı ılık süt içinde eritin. Damla sakızını dövün ve mayalı karışıma ekleyin. Diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın ve orta sertlikte bir hamur elde edin. Üzerini örterek 90 dakika kabarmaya bırakın. Ardından hamuru 2 dakika daha yoğurun ve ekmek şekli verin.
Hamuru yağlanmış tepsi veya kalıba koyun. Ilık bir yerde 40 dakika kabarması için bekletin. Üzerine yumurta sarısını sürün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.