|
|
Karın Dolması (Kayseri) |
|
pestil
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.06.2016
Mesajlar: 28 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc118022
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2016
1,650 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kayseri Ticaret Odası
1 kg temizlenmiş işkembe
1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı bulgur
1 büyük soğan
150 gr kıyma
Yarım demet maydonoz
1 tatlı kaşığı salça
Sıvıyağ
Pul biber
Karabiber
Tuz
İşkembe iyice yıkanarak tuzlu suda 1 gün bekletilir. Ertesi gün tekrar yıkandıktan sonra küçük parçalara kesilir. Soğan ince ince doğranır, maydonoz ince kıyılır, pirinç, bulgur, kıyma, soğan, maydonoz, salça, biber, tuz dolma içi gibi karıştırılır. İşkembe parçalarının içine iç konularak etrafı dikilir. Düdüklü tencerenin içine dizilir. Üzerini örtecek kadar soğuk su ilave edilir, tuz atılır, 30-40 dk. pişirilir.
|
Karın Dolması (Kayseri) |
|
haza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.11.2012
Mesajlar: 56 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc83313
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2012
2,045 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet koyun işkembesi
İçi için:
1 çay bardağı bulgur
1 çay bardağı pirinç
150 gr kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
Suyu için:
1 çorba kaşığı salça
1 tutam kuru reyhan
İşkembe avuç içi kadar parçalara kesilir. Kenarına iç konur, işkembenin şekline göre sarılır. Dolmalar yorgan iğnesiyle ipliğe dizilir. Tencereye salça, yağ ve 4 su bardağı su konur, kaynayınca reyhan atılır ve dolmalar eklenir. Düdüklünün kapağı lapatılır. 25 dakika pişirilir. İpten çıkarılır ve servise sunulur. Arzuya göre sarımsak, limon ve sirkeyle servis edilir.
|
|
Karın Dolması (Kayseri) Tarifleri Aksaray Yemekleri
|
|