Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ahtapot Tarifleri > KARIŞIK BALIK TAVASI (2 adet - 132,175 defa bakıldı)

KARIŞIK BALIK TAVASI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KARIŞIK BALIK TAVASI

zafira
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
Kısa URL: https://ml.md/lc13559
Gönderme Tarihi: 03.May.2007
2,120 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme (6 kişi için):
Her biri 250 gram kadar olan 2 uskumru,
Tutarı 750 gram kadar gelecek 6 tekir balığı,
50 gram sadeyağ,
8 çorba kaşığı mısırözü yağı,
1 demet maydanoz, birkaç adaçayı yaprağı,
1 limonun suyu,
1 çay kaşığı karabiber,
yeteri kadar tuz.

Yapımı: Balıkların pulları, içleri, yüzgeçleri temizlenir ve iyice yıkanır. Suları süzülür. Maydanoz ince ince kıyılır ve limon suyuyla bir kâseye konur ve bir kenarda bırakılır.
Sadeyağla 4 kaşık mısırözü yağı bir tavaya konur. Ve orta ısıdaki bir ateşe oturtulur. Yağ eriyince İçine adaçayı yaprakları atılır ve önce tekirler, sonra da uskumrular kızartılır. Pişen balıklar bir servis tabağına yerleştirilir. Sıcak bir yerde tutulur.
Bir başka kaba 4 kaşık mısırözü yağıyle kıyılmış limonlu maydanoz, karabiber boşaltılır ve kap ateşe konur. Kaptakiler kızarmaya başlayınca dört-beş dakika daha ateşte tutulur. Salça, kıvamını bulunca balıkların üzerine gezdirilerek dökülür.
Kayık tabağının kenarı bir-iki sap maydanoz, bir-iki dilim limon ve mümkünse haşlanmış havuç veya patates paraçalariyle süslendikten sonra servis yapılır.


KARIŞIK BALIK TAVASI

DARI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc12641
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2007
2,373 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (8 kişi için):
2 kilo balık (150 gram gümüş, 150 gram hamsi, 150 gram istavrit, 200 gram çinakop, 200 gram kefal yavrusu, 200 gram sarıkanat, 200 gram minger, 750 gram başsız ve kuyruksuz levrek balığı),
5 çorba kaşığı un,
2 limon,
1 yumurta,
3+1/2 bardak zeytinyağı,
yeteri kadar tuz.

Yapımı: Gümüş, hamsi, İstavrit, çinakop, kefal yavrusu, sarıkanat ve mingerin pullarını kazıdıktan sonra solungaçlarını ve İçlerini temizleyip bol akarsuda iyice yıkamalı. Baş ve kuyruğu çıkarılmış olarak tartılmış levrek balığının her iki yanındaki etleri, balığın uzunluğuna doğru ortasındaki kılçık hizasından keserek çıkarmalı. Sonra bu iki parça etin alt, yani kuyruk yönünden etle deriyi bıçakla hafifçe birbirinden ayırmalı. Bıçağın yüzünü deriye doğru tutarak yürütmek suretiyle deriyi yüzmeli. Sonra levreğin her bir yanından çıkartılan filetoyu ikiye veya üçe bölerek 4 veya 6 parça elde etmeli. Bu filetoları da bol akarsuda iyice yıkayıp bir bezin üstüne koyarak iyice kurutmalı. Bu işler bittikten sonra kızartma İşine başlamalı. Bir tavaya 2 bardak zeytinyağı koymalı. Kuvvetli ateşte yağ ısınınca una bulanmış hamsilerle gümüşleri tavanın içine atmalt ve her iki yanları nar gibi ki. zarıncaya kadar yani 4-5 dakika kadar bunları tavada tutmalı. Kızaran balıkları kevgirle alıp yağlarını süzdükten sonra sıcak yerde tutulan servis tabağına yerleştirmeli. Üzerlerine hemen tuz serpmell. Ganbot veya ilarya diye anılan kefal yavrularını, istavritleri, çinakop, sarıka. nat ve mingerleri iyice una buladıktan sonra bunları birkaç partide tavaya atmalı. Önce bir yanlarını, sonra öbür yan. larını çevirerek 5 - 6 dakika pişirerek nar gibi kızartmalı. Sonra kevgirle yağdan çıkarıp iyice süzdükten sonra servis tabağındaki balıkların'yanına koymalı ve bunları da hemen tuzlamalı. Tavadaki yağ azaldıkça, tava boşken, zeytinyağı katmayı unutmadan ikinci parti balıkların kızartılmasını tamamlamalı. Sıra levrek filetolarına gelince bunları ikiye bölmeli. Fileto parçalarının yarısını una bulamalı ve kızgın yağa atıp önce bir yanlarını, sonra öbür yanlarını pişirerek 4.5 dakika nar gibi kızartmalı ve kevgirle tavadan alıp yağını süzdükten sonra öbür balıkların yanına koymalı. Tuzunu serpmeli.
Kalan fileto parçalarını unlamalı. Hafifçe sallayarak fazla unların dökülmesini temin etmeli. Sonra bunları hafifçe çırpılmış yumurtaya bulamalı ve kızgın yağa atmalı. Fileto parçalarının iki yanları da nar gibi kızarınca bunları da kevgirle tavadan çıkarıp süzdükten sonra servis tabağına almalı. Tuzunu serpmeli. Tabağın çevresini dilim dilim kesilmiş süslü limon parçalarıyle donattıktan sonra sıcak sıcak servis yapmalı, isteyenler hamsi ve gümüş balıklarını da levrek filetosu gibi undan sonra yumurtaya bulayıp tavaya atabilirler. Sofradaki-lerin sayısı daha fazlaysa pişirilecek balığın gramajı artırılır ve o vakit balıkların yarısı sadece una bulanıp tavaya atılırken öbür yarısı da bundan sonra yumurtaya da bulanır ve böylece tavada pişirilir. Bu arada kalabalık sofralarda balık cinslerinin sayısını da artırmak mümkündür. Kalkan yavrusu, pisi yavrusu, dil balığı gibi çeşitlere de yer vermek mümkündür. Servis tabağının çevresini de sadece limon dilimleriyle süslemeyip türlü yeşillik ve sebzelerle de donatmak mümkündür. Bu iş için yeşil salata, marul, kırmızı turp, havuç dilimleri, kornişon, kapari, salamura yeşil zeytin gibi şeylerden yararlanılabilir.






KARIŞIK BALIK TAVASI Tarifleri Ahtapot Tarifleri



(2 adet KARIŞIK BALIK TAVASI 132,175 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort