Kısa URL: https://ml.md/lc182850
Gönderme Tarihi: 02.May.2025
40 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet kabak
2 adet havuç
2 dal taze soğan
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı lor veya beyaz peynir
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı tam buğday unu veya yulaf unu
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz, karabiber, pul biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kabak ve havuçları rendeleyip fazla suyunu sıkın.
Doğranmış taze soğan ve dereotunu ekleyin.
Peyniri, yumurtaları ve baharatları karışıma ekleyin.
Un ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin veya yapışmaz bir tavayı hafifçe yağlayın.
Karışımdan kaşıkla alıp şekil vererek tepsiye dizin.
180 derece fırında 25-30 dakika pişirin veya az yağda önlü arkalı kızartın.
Kısa URL: https://ml.md/lc174644
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2023
251 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet yumurta
1 orta boy patates
1 orta boy soğan
1 havuç
1 adet kabak
6 yemek kaşığı un
Yarım paket kabartma tozu
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Yarım demet maydanoz (Dilerseniz dereotu da kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı
Tüm malzemeleri rendeleyin.
Suyunu sıkıp dökelim.
Rendelediğimiz malzemenin içine diğer tüm malzemeleri katıp kaşık yardımı ile karıştıralım.
Ocakta kızgın yağın içine 1 kaşık alıp önlü arkalı pişirelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc103990
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2014
1,769 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet kabak
1 adet havuç
1 su bardağı mısır
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 su bardağı un
3 yumurta
1 soğan
4 dal taze soğan
100 gram beyaz peynir
Kızartmak için sıvı yağ
Mücver yapar gibi öncelikle rende kabakları, havucu, yeşillikleri kıyıp suyunu sıkın ve bir kabın içine alın. Daha sonra tüm malzemeyi içine ekleyip karıştırın. Gerekirse biraz daha un ekleyip kaşıkla kızgın yağın içine koyup kızartın. Sıcak olarak ikram edin.