Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Semizotu Salatası Tarifleri > Karışık Ordövr (4 adet - 134,138 defa bakıldı)

Karışık Ordövr


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Balık Salatası Tarifleri
Brokoli Salatası Tarifleri
Biber Salatası Tarifleri
Börülce Salatası Tarifleri
Buğday Salatası Tarifleri
Bulgur Salatası Tarifleri
Cacık Tarifleri
Çiğ Salata Tarifleri
Çoban Salata Tarifleri
Domates Salatası Tarifleri
Elma Salatası Tarifleri
Enginar Salatası Tarifleri
Ezme Salata Tarifleri
Etli Salata Tarifleri
Fasulye Salatası Tarifleri
Garnitür Tarifleri
Hardallı Salata Tarifleri
Havuç Salatası Tarifleri
Humus Tarifleri
Kabak Salatası Tarifleri
Kereviz Salatası Tarifleri
Kırmızı Lahana Salatası Tarifleri
Kısır Tarifleri
Lahana Salatası Tarifleri
Makarna Salatası Tarifleri
Mantar Salatası Tarifleri
Mayonezli Salata Tarifleri
Mercimek Salatası Tarifleri
Mısır Salatası Tarifleri
Nar Ekşili Salata Tarifleri
Nohut Salatası Tarifleri
Pancar Salatası Tarifleri
Patates Salatası Tarifleri
Patlıcan Salatası Tarifleri
Peynir Salatası Tarifleri
Pirinç Salatası Tarifleri
Pilaki Tarifleri
Piyaz Tarifleri
Portakal Salatası Tarifleri
Püre Tarifleri
Roka Salatası Tarifleri
Sarımsaklı Salata Tarifleri
Salatalık Salatası Tarifleri
Sebze Salatası Tarifleri
Semizotu Salatası Tarifleri
Sıcak Salata Tarifleri
Soğan Salatası Tarifleri
Sosisli Salata Tarifleri
Soslu Salata Tarifleri
Tavuk Salatası Tarifleri
Turşulu Salata Tarifleri
Yoğurtlu Salata Tarifleri
Yumurta Salatası Tarifleri
Zeytinli Salata Tarifleri
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Karışık Ordövr

Horse
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
Kısa URL: https://ml.md/lc11259
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2007
2,649 defa indirildi / yazdırıldı




1 kutu sardalya balığı
50 gram salam
1 kutu ton balığı
3 adet hazırlop yumurta
4 dilim füme kılıç balığı
1 demet kırmızı turp
10 adet anşua
4 çorba kaşığı tarama
20 adet iri siyah zeytin
50 gram tereyağı
50 gram janbon haşlanmış
3 adet turşu hıyar
50 gram füme dil
1 adet limon

Büyük ve yayvanca bir tabağın tam ortasına, bozmadan bir küçük kutu ton balığını ters çevirmek suretile oturttuktan sonra bunun iki tarafına 1 kutu sardalye balığını muntazam bir şekilde döşemeli, sonra tabağın bir tarafına ince dilimlere kesilmiş füme balıkları ve yine ince dilimlere kesilmiş ve yuvarlanarak boru şekline sokulmuş 50 gram haşlanmış janbonu yerleştirmeli, tabağın diğer taraflarına da, yine ince kesilmiş 50 şer gram salam ve dili döşemelidir.
Sonra 10 adet anşua balığını yarım saat kadar sirke içinde yatırarak tuzunu çıkardıktan sonra uzunluklarına doğru ikiye bölmek suretile içinin kılçığını çıkarmalı, sonra da kılçıklara çıkarılarak file haline getirilmiş herbir parça ançuez için bir zeytin hesabile ançuezleri, çekirdekleri çıkarılmış 20 adet siyah zeytine sardıktan sonra bu anşualı zeytinleri, tabağın ortasındaki balık kısmın etrafına muntazam fasılalarla sıralamalıdır.
Bunu müteakip 3 adet hazırlop pişirilmiş yumurtayı, yumurta kesen alet ile halkalara kesdikten sonra bunları tabağın etrafına sıralamak, sonra da 4 dolu çorba kaşığı taramayı bir sıkma torbasına koyarak bunu, tabağın etrafına sıralanmış her yuvarlak yumurtanın üzerine küçük güller sıkmak suretile yumurtaları süslemelidir.
Bilâhare tabağın yan taraflarındaki janbon ve salamların aralarına da, temizlenmiş ve yıkanmış 1 demet kırmızı turp ile dilimlere kesilmiş 1 adet limon, 3 adet turşu hıyar ve yağ saran alet veya küçük kalıpla şekillendirilmiş olarak 50 gram tereyağını oturtmak suretile tabağı süslemeli ve servis yapmalıdır.


Karışık Ordövr

Horse
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
Kısa URL: https://ml.md/lc11260
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2007
2,404 defa indirildi / yazdırıldı




1 kutu sardalya balığı
2 adet domates
1 kutu ton balığı
1 demet turp
4 dilim füme kılıç balığı
2 adet hazırlop yumurta
10 adet ançuez
4 çorba kaşığı tarama
20 adet iri siyah zeytin
50 gram tereyağı
100 gram beyaz peynir
2 adet yeşil turşu hıyar
100 gram gravyer peyniri
1 adet limon
70 gram füme dil

Büyük ve yayvanca bir tabağın tam ortasına, bozmadan, bir küçük kutu ton balığını ters çevirmek suretile oturttuktan sonra bunun iki tarafına 1 kutu sardalya balığını muntazam bir şekilde döşemeli, sonra tabağın bir tarafına varsa 4 ince dilime kesilmiş füme kılıç balığı ile 75 gram füme dil döşemeli, diğer tarafına da yine dilimlere kesilmiş 100 er gram gravyer ile beyaz peyniri yerleştirmelidir.
Sonra 10 adet ançuez balığını yarım saat sirke içinde bırakarak tuzunu çıkardıktan sonra uzunluklarına doğru ikiye bölmek suretile içlerinin kılçıklarını çıkarmalı, sonra da kılçıkları çıkarılarak file haline getirilmiş herbir parça ançuez için bir zeytin hesabile ançuezleri, çekirdekleri çıkarılmış 20 adet siyah zeytine sardıktan sonra bu ançuezli zeytinleri tabağın ortasındaki balık kısmının etrafına muntazam fasılalarla sıralamalıdır.
Bunu müteakip 2 adet hazırlop yumurtayı, yumurta kesen âlet ile (makina yok ise, bıçak ile imkân nisbetinde ince halkalara kesmeli-dir.) yuvarlaklar kestikten sonra bunları, üçer parmak ara ile, tabağın etrafına sıralamak, sonra da ayni boyda 2 orta büyüklükteki domatesi de ince dilimlere kestikten sonra bunları da tabağın etrafına dizmiş olduğumuz yumurtaların aralarına oturtmalı, sonra 4 çorba kaşığı taramayı bir sıkma torbasına koyarak, bunu tabağın etrafına sıralamış olduğumuz her yuvarlak yumurtanın üstüne küçük güller sıkmak suretile yumurtaları süslemelidir. Bilâhare tabağın yan taraflarındaki füme kılıç dil ve peynirlerin aralarına da, temizlenmiş ve yıkanmış 1 demet kırmızı turp, dilimlere kesilmiş 1 adet limon, 2 adet turşu hıyar ve yağ saran âlet veya küçük kalıpla şekillendirilmiş olarak 50 gram tereyağını» oturtmak suretile tabağı süslemeli ve servis yapmalıdır.


Karışık Ordövr

Karabiber
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.08.2007
Mesajlar: 28
Şehir: Reyhanlı/HATAY
Kısa URL: https://ml.md/lc16930
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2007
2,428 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet grissini
12 dilim salam
200 gram beyaz peynir
6 dilim kekikli kaşar peyniri
6 adet süs biber
6 adet kiraz domates
6 adet zeytin

Grissinilere 6 dilim salam sarın. Beyaz peyniri küp biçiminde kesin. Kalan 6 dilim salamın içine kestiğiniz beyaz peynirleri yerleştirin. Kürdanla tutturun. Domates ve zeytinleri de kürdana takın. Kekikli kaşar peynirlerinin içine süs biberi koyup, rulo biçiminde sarın. Hepsini servis tabağına istediğiniz şekilde yerleştirin.


Karışık Ordövr

fidan abla
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.06.2009
Mesajlar: 33
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc37770
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2009
2,567 defa indirildi / yazdırıldı




2 dilim füme balık (kılıç)
1/2 Kutu ton balığı
5 Adet ançuez
1 Adet yeşil hıyar turşusu (kornişon)
50 Gr. Beyaz peynir
30 Gr. Dil füme
2 Çorba kaşığı tarama
1 Adet hazırlop yumurta
50 Gr. gravyer veya kaşar peyniri
1/2 Kutu sardalya
25 Gr. tereyağı
10 Adet siyah zeytin
1 Adet domates
2-3 Adet kırmıza turp
1/2 limon suyu

Beyzi biçimde bir tabağın ortasına ton balığı yerleştiriniz.
Her iki tarafına sardalya balığı yerleştiriniz.
Füme dil, füme kılıç ve dilimlere kesilmiş gravyer peynirini yerleştiriniz.
Ançuez balıklarını yarım saat sirkede bırakınız. Tuzları çıktıktan sonra 2 ye bölünüz. Kılçıklarını çıkarınız. File haline getiriniz.
Üzerlerine zeytin yerleştiriniz. Diğer zeytinleri tabağın içindeki çeşitli fümelerin aralarına serpiniz.
Hazırlop pişmiş yumurtayı ince dilimlere ayırınız. Fasılalı tabağın etrafına diziniz.
Ayni büyüklükte donrates dilimlerimde tabağın etrafına diziniz.
Taramayı ucuna pasta hunisi geçirilmiş torba ile yumurtaların ortasına sıkınız.
ince kıyılmış maydonoz ile biçimlendirilmiş turplarla hıyar turşusu ile süsleyiniz,
İnce tereyağı kalıbı ile biçimlendirilmiş tereyağları da tabağın çeşitli yerlerine koyunuz.






Karışık Ordövr Tarifleri Semizotu Salatası Tarifleri



(4 adet Karışık Ordövr 134,138 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort