1 su bardağı haşlanmış barbunya
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış fasulye
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Yarım su bardağı haşlanmış pirinç
1 soğan
1 kırmızıbiber
4 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı balzamik sirke
Tuz
Haşlanmış bakliyatları bir kasede harmanlayın. Soğanın kabuğunu soyarak piyazlık doğrayın. Kırmızıbiberin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın. Taze soğanı ayıklayıp ince ince kıyın. Hepsini bakliyatlara ilave edin. Tuz, pulbiber, maydanozu ilave edin. Limon suyu, zeytinyağı ve sirkeyi küçük bir kasede karıştırıp salataya dökün.
Kısa URL: https://ml.md/lc129497
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2025
942 defa indirildi / yazdırıldı
Geceden 1’er su bardağı kurufasulye, nohut, yeşil mercimek ile, 1 çay bardağı kuru börülceyi ıslatın.
Ertesi gün, bakliyatları ayrı ayrı haşlayıp süzün.
1 demet taze soğanı ve maydanozu incecik kıyın.
1 çay bardağı sızma zeytinyağı ile birlikte bakliyatlara ekleyin.
Üzerine tuz, karabiber ve pulbiber ilave edin.
En son 2 adet yumurtayı iyice haşlayıp, kabuklarını soyun ve dilimleyerek piyazın üzerine koyun.