|
|
KARIŞIK YILBAŞI PASTASI |
|
kupon
Aşçı
Kayıt: 04.11.2009
Mesajlar: 19 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc43291
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2009
2,338 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
75 gr. badem
300 gr. kuru üzüm
150 gr. sultani üzüm
100 gr. doğranmış meyva kabukları
100 gr. doğranmış kiraz şekerlemesi
225 gr. un
bir tutam tuz
1 çay kaşığı hindistancevizi
1 çay kaşığı karışık bahar
200 gr. margarin veya tereyağ
200 gr. şeker
2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
4 yumurta
75 gr. çekilmiş badem
gerekirse biraz süt
Hazırlanışı:
Yuvarlak bir kek kalıbını hazırlayın. Bütün bademleri sıcak suya koyup kabuklarını çıkarın. Doğrayıp, kuru meyva, karışık meyva kabukları ve kiraz şekerlemeleri ile birlikte karıştırın. Bir kenara koyun. Ayrı bir yerde un, tuz, hindistancevizi ve baharları birbirine katın. Yağı şekerle çarpın ve krema haline getirin. Yumurtaları hafifçe çırpın ve yavaş yavaş yağ şeker karışımına ilave edin. Çekilmiş bademleri katın. Limon kabuğu rendesini de ilave edin. Daha sonra bu karışımı un ve meyvalarla birlikte karıştırın. Gerekiyorsa biraz süt koyun. Karışımı önceden hazırlanan kek kalıbına koyun. Ortasına bir kaşığın sapıyla küçük delik açın. Fırını önceden ısıtın. Orta hararette 45 dakika pişirin. Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Kalıptan çıkartın, keke değişik şekil vermek istiyorsanız altıgen bir kalıp çıkarın ve kekin üstüne koyun ve kalıba uygun kenarlarını kesin. Yine kekin üstünü kürdanla delin ve biraz süt serpin.
|
|
KARIŞIK YILBAŞI PASTASI Tarifleri Pasta Tarifleri
|
|