Kısa URL: https://ml.md/lc9732
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2006
3,675 defa indirildi / yazdırıldı
1.5 kg. bulgur
500 gr. tereyağı
2 kg. doğranmış et (kavurma et)
100 gr. Salça
100 gr. Pul biber
50 gr. baharat
yeteri kadar tuz
Et kavrulur, bir tencereye alınarak üzerine salça dökülür, biber ve baharat üzerine 1.5 litre su ilave edilir. Kaynadıktan sonra bulgur eklenerek bir miktar kaynatılıp suyu çekildikten sonra servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc45878
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2010
2,726 defa indirildi / yazdırıldı
250 gr. kuşbaşı et (az kemikli olabilir)
1 su bardağı önceden ıslatılmış nohut
2 su bardağı bulgur
5 su bardağı su
yağ ve tuz.
Yapılışı:
Tencereye konulan et, kendi suyunu çekince yağ ilave edilerek kavrulur. Su ve önceden haşlanmış nohut tencereye konduktan sonra pişmeye bırakılır; et ve nohut piştikten sonra bulguru ilave edilikten sonra suyunu çekinceye kadar pişirilir. Pişmiş olan pilavın üzerine düvülmüş kara biber serpilerek dinlenmeye bırakılır.