1 orta boy karnabahar
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
Tuz, karabiber ve muskat rendesi
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
1 tatlı kaşığı zeytinyağı (üzeri için)
Karnabaharı çiçeklerine ayırın ve 8–10 dakika haşlayın. Süzüp fırın kabına yerleştirin.
Tereyağını tavada eritin. Unu ekleyip hafifçe kavurun. Ardından sütü azar azar ilave edin ve karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
Tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyip karıştırın. Sosu karnabaharların üzerine dökün.
Kaşar peynirini serpiştirin, isteğe göre biraz zeytinyağı gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20–25 dakika pişirin. Üzeri kızarınca fırından alın.

|