|
Karnabahar Graten |
|
uygun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2015
Mesajlar: 32 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc131710
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2018
1,352 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet küçük boy karnabahar
1 adet küçük boy brokoli
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağı
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu (10 gr)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı silme karabiber
1 su bardağı kaşar rendesi
Karnıbahar ve brokoliyi yapraklarına ayıralım. Çok az su da kısık ateşte yumuşayana kadar haşlayalım.
Buharda da haşlayabilirsiniz.
Ne çok diri ne de çok yumuşak olmamalı. Haşladığımız sebzeleri süzgece alıp ılımaya bırakalım.
Bir kaba sütü, yoğurdu, yumurtaları, sıvı yağı, tuzu, karabiberi, unu ve kabartma tozunu koyup karıştıralım.
Üzerine haşladığımız kamıbaharı ve brokoliyi ilave edip ezmeden iyice harmanlayalım.
Hazırladığımız harcı Fırın kabına boşaltıp eşit şekilde yayalım. Önceden ısıtılmış 200° Fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Üzeri kızarınca fırından alıp üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim.Sonra tekrar fırına verip kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirelim. Karnıbahar Grateni ılık olrak servis yapalım.
|
Karnabahar Graten |
|
Rukiye Doğru
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2014
Mesajlar: 37 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc134895
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2018
1,212 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tane orta boy karnıbahar
1 su bardağı kaşar rendesi
Beşamel sosu için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çorba kaşığı un
2,5 su bardağı un
Tuz
Karnıbaharı çiçek çiçek ayıralım kaynayan tuza atın, suda 5 dk kadar haşlayalım, süzelim.
Bir tencerede tereyağını eritelim unu koyup kavuralım ve yavaş yavaş sütümüzü ekleyelim karıştıralım topak olmasın.
Borcama haşlanmış karnıbaharı yerleştirelim üzerine beşamel sosu dökelim 180 derecede fırına verelim pişmesine yakın rendelenmiş kaşarın hepsini koyup 2 dk kadar tekrar fırınlayalım.
Servisi sıcak yapalım.
|
Karnabahar Graten |
|
Mart'ın Günü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.03.2016
Mesajlar: 31 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc136426
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2018
642 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy Karnabahar
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 adet havuç
1/2 demet maydanoz
1,5 su bardağı süt
2 yumurta
4-5 Yemek kaşığı rende kaşar peyniri
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Karnabaharı haşlayıp süzün, çiçek çiçek ayırın. Tencerede tereyağını kızdırıp, unu pembe renkte kavurun. Sütü yavaş yavaş ilave edip, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ilıyınca içine yumurtaları kırın. Tuz ve Karabiber ekleyip karıştırın.
Havucu rendeleyin. Maydanozu ince kıyın. Kaşar peyniri rendesi ile sosa ilave edin. Karnabaharları fırın kalıbına yerleştirip, üzerine sosu yayın. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncıya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Not: İsterseniz, karnabahar yerine Brokoli kullanabilirsiniz. Veya Karnabahar ve Brokoli'yi birlikte kullanabilirsiniz.
|
Karnabahar Graten |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156606
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2021
373 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet karnabahar
2,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
1,5 su bardağu rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karnabaharı temizledikten sonra çok öldürmeden haşlayın. Suyunu süzüp fırın tepsisine dizin.
Ayrı bir kapta yumurta, süt, un, sıvı yağ, tuz ve karabiberi iyice çırpın.
Bu karışımı karnabaharın üzerine dökün ve karıştırın.
Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında pişirin.
Yarım saat sonra fırından çıkarıp üzerine kaşar rendesini gezdirin.
Tekrar fırına verip üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Karnabahar Graten |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc159090
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2021
290 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığının ucuyla tuz
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1,5 su bardağı süt
Rendelenmiş 1 su bardağı kaşar peyniri
500 gram karnabahar
Karnabaharı çiçeklerini parçalamadan dikkatlice küçük küçük birbirinden ayırın.
Sonrasında büyük bir kase sirkeli suda 10 dakika kadar bekletin ve yıkayın.
İyice temizlenmiş karnabaharları haşlayın.
Çok yumuşamış olmamak kaydıyla haşlanmış karnabaharları tencerenin içinden kevgirler çıkarın.
Diğer yandan bir sos tenceresinde tereyağını eritin.
Unu serpin. Un kokusu çıkana kadar kavurun.
Sütü yavaş yavaş ekleyin ve çırpma teliyle sürekli olarak çırpın. Krema kıvamına geldiğinde ocağın altını kapatın. Tuzu ve karabiberi ekleyin.
Karnabaharların üzerine hafifçe tuz serpip elinizle harmanlayın.
Orta boy fırın tepsisini yağlayıp, haşlanan karnabaharları güzelce dizin.
Üstüne krema kıvamına gelen beşamel sosu dökün.
Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Üzeri nar gibi kızarana kadar fırında tutun. Sıcak sıcak servis yapın.
Not: Karnabahar gratenin yanına en çok yakışacak tarifler tavuklu olanlardır. Soya soslu çıtır tavuk veya sevdiğiniz herhangi bir tavuk tarifi ile birlikte tam anlamıyla lezzet şölenidir. Ancak köri sos gibi beşamel sosa yakın tatlı tamamlayıcı tavuk tariflerini tercih etmemenizi öneririz.
|
Karnabahar Graten |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc164137
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2022
255 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 orta boy karnabahar
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Pul biber
Üzeri İçin:
1 avuç kadar kaşar peyniri rendesi
Öce karnabahar bir kaç yerinden ayrılarak 30 dk. kadar derince bir tencerede haşlanır.
Ya da üzerine çatal batırdığınızda yumuşadığını anlarsınız.
Daha sonra bir maşa yardımıyla borcama alınır.
Birbirinin üstünü kapatmayacak şekilde dizilir.
Ayrı bir ufak tencerede beşamel sos için tereyağı eritilir, ardından un katılır ve devamlı karıştırılır.
Daha sonra yavaş yavaş süt ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Pütürlü olmamasına dikkat edilir.
Krema kıvamına gelince tuz ve karabiber eklenir. Beşamel sosumuz hazırdır. Sosu karnabaharın üstüne eşit gelecek şekilde dökülür.
En üstüne de kaşar peyniri rendesi eklenir.
İstenirse de pul biber serpilir ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırının ızgara tarafında üstü kızarana kadar( yaklaşık 20 dakika kadar) pişirilir.
|
Karnabahar Graten |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165551
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2022
255 defa indirildi / yazdırıldı
|
Haşlamak İçin:
1 orta boy karnabahar
1 çay kaşığı tuz
Su
Sosu için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tutam maydanoz
Yarım su bardağı un
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Karnabaharı küçük parçalara koparıp yıkayalım. Uygun bir tencereye alarak tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayalım. Onlar haşlanırken sosunu hazırlayalım. Maydanozu ince doğrayalım, sos malzemelerini bir kapta karıştıralım. Haşlanan karnabahar parçalarını süzüp sosun içine atalım. Daha sonra karnabaharlarımızı yağlanmış borcama sıkı bir şekilde dizelim. Kalan sosu üzerine dökelim ve önceden ısıttığımız 190 derece fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. Üzeri kızarınca fırından çıkarıp rendelediğimiz kaşar peynirini serpip tekrar fırına verelim. Kaşar peyniri hafif kızarınca, yaklaşık 10 dakika sonra fırından alalım. 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebiliriz.
|
Karnabahar Graten |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167159
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2022
279 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy karnabahar
5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı un
Beşamel sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı soğuk süt
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
Üzeri için
Arzuya göre rendelenmiş kaşar peyniri
Kök kısmını kesip, çiçek çiçek ayırdığınız karnabaharları bol suda yıkayın. Derin bir tencerede un ilave ettiğiniz suda karnabaharları 10-12 dakika kadar haşlayın. Haşlanmış karnabarları üst üste gelip ezilmeyecek şekilde suyunu süzün ve ısıya dayanıklı fırın kabına alın. Karnabaharların üzerine hazırladığınız beşamel sosu her yerini kaplayacak şekilde dökün. Rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
Beşamel sosu hazırlamak için ayrı bir sos tenceresinde tereyağını eritip unu ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun. Unun kokusu çıkmaya başlayınca soğuk sütü yavaş yavaş eklemeye başlayın ve bu sırada topaklanmaması için bir çırpıcı yardımı ile sosu karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde ettiğiniz sosunuza tuz ve karabiber ekleyerek ocaktan alın.
|
Karnabahar Graten |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173121
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2023
249 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.bim.com.tr
1 bütün karnabahar, 1 kg
1 adet soğan
3 çorba kaşığı Sole Ayçiçek yağı
3 avuç Mutfağım donuk bezelye
3 avuç Mutfağım donuk mısır
1 tablet Hürrem Tavuk bulyon
1 bardak sıcak su
Beşamel sosu:
2 çorba kaşığı Pervin tereyağı, 50 gr
2 çorba kaşığı Efsane un
4 su bardağı Dost Altın süt
1 çay kaşığı Destan karabiber
1 çay kaşığı Refine sofra tuzu
1 çay kaşığı toz muskat
Üzeri için:
2 avuç Kelly’s Mısır Gevreği
Yarım paket Binvezir Kaşar Peynir, 100 gr
1 bardak sıcak suya 1 adet tavuk bulyon ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
Bir tavada 3 çorba kaşığı Ayçiçek yağı ekleyin ve yağı kızdırın. Küçük parçalara bölünmüş karnabaharları ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin. 7-8 dakika karıştırarak yüksek ateşte kavurun.
Üzerine hazırladığınız tavuk bulyonlu suyu, üçer avuç donuk bezelye ve mısır ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin. 2 dakika sonra altını kapatıp soğumaya alın. Ağız tadınıza göre tuz ilave edebilirsiniz.
Orta ateşte bir sos tenceresine 2 çorba kaşığı tereyağını ekleyin. Eriyen tereyağına 2 çorba kaşığı un ekleyip renk alana kadar sürekli karıştırın. Devamında 4 su bardağı sütü çırpıcı yardımı ile yedirerek karışıma yavaş yavaş ekleyin.1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı muskat ekleyip kıvam alana kadar karıştırıp pişirin.
Karnabahar karışımını bir fırın kabına alın. Hazırladığınız beşamel sosunu ekleyin ve karıştırın. Yarım paket kaşar peyniri rendesi ekleyin. 2 avuç mısır gevreğini elinizle kırıp serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
|
Beşamel Soslu Karnabahar Graten |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173337
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2023
219 defa indirildi / yazdırıldı
|
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı soğuk süt
1,5 çay kaşığı tuz
İsteğe bağlı ¼ muskat rendesi
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Karnabaharın kök kısmını keselim ve çiçekleri ayıralım. Ardından bol suda iyice yıkayalım. Yıkama işleminden sonra karnabaharları süzelim.
Karnabaharı haşlama aşamasına geçebiliriz. Burada haşlama suyunu derin bir tencereye alalım. Dilerseniz içerisine çok az miktarda un katarak karnabaharların beyaz kalmasını sağlayabilirsiniz. 10 dakika haşlama işlemini yapalım. Haşlanan karnabaharları soğuk suda bekletelim ve ardından iyice süzelim.
Fırında karnabahar için beşamel sosu yapalım. 2 yemek kaşığı tereyağını sos tenceresine alıp eritelim.
Ardından 2 yemek kaşığı unu ekleyerek 2-3 dakika kokusu çıkana kadar kavuralım. Kavurma işleminde dikkatli olalım, unu yakmayalım.
2 su bardağı soğuk sütü kontrollü ve yavaş bir şekilde sos tenceresine dökelim. Sütü eklerken aynı zamanda çırpma işlemini yapalım. Eğer iyi çırpılmaz ise topaklanma olur.
Tuz ve isteğe bağlı rendelenmiş muskat cevizini de sos tenceremize ekleyelim. Muskat yerine karabiber ekleyebilirsiniz.
Beşamel sos kıvam aldığında ocağın altını kapatabiliriz.
Haşlayıp soğuk suda bekletilen karnabaharları güzelce süzelim. Ardından karnabaharları borcama veya fırın kabına alalım.
Hazırlanan beşamel sosu karnabaharların üzerine dökelim.
Rendelenmiş 1 su bardağı kaşar peynirini beşamel sosun üzerine ilave edelim.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirelim.
Kaşar peynir kızardığında fırını kapatalım.
Fırından çıkardığımız karnabahar grateni servis tabağına alarak sunuma hazırlayalım.
|
Karnabahar Graten |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176058
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2024
209 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy karnabahar
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Karnabaharı temizleyip küçük çiçeklere ayırın ve tuzlu suda haşlayın. Yumuşak ama dağılmayacak şekilde haşlamaya özen gösterin.
Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyip kısık ateşte unun kokusu çıkana kadar kavurun.
Kavrulmuş una sütü yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın. Topaklanmaması için karışımı sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın.
Sos koyu bir kıvam aldığında içine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Kaşar peyniri iyice eriyene kadar karıştırın.
Haşlanmış karnabaharları borcam veya fırın kabına alın. Üzerine hazırladığınız peynirli sosu dökün.
Karnabaharların üzerine biraz karabiber serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Genellikle 20-25 dakika yeterli olacaktır.
Fırından çıkan karnabahar grateni sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
|
|