İlk önce karnabaharın yapraklarını göbek kısmından kesin. Karnabahar toplarını sıcak suda bütün olarak haşlayın. Daha sonra karnabahar kızartma sosunu hazırlamak için geniş bir tabak içine unu dökün. Diğer yandan yumurtaları ayrı bir kapta çırpın, tuzunu ekleyin.Pişen karnabahar parçalarını ilk önce una, sonra çırpılmış yumurtaya teker teker bulayarak kızgın yağda üstleri kızarana kadar kızartma tenceresinde kızartın. Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc176904
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2024
182 defa indirildi / yazdırıldı
Karnabahar 1 adet
Yumurta 2 adet
Süt 1 su bardağı
Un 1 su bardağı
Sıvı yağ Kızartmak için
Yoğurt 1.5 su bardağı
Sarımsak 3 diş
Pul biber
Tuz
Dereotu 3 dal
Karnabaharların çiçeklerini ayırın ve sirkeli suda yıkayın.
Kaynayan suda 8-10 dakika kadar haşlayın.
Bir kapta süt yumurta tuz ve unu çırpın.
Karnabaharları bu karışıma bulayın ve kızgın yağda kızartın ve kağıt havlu serili tabağa alın.
Sarımsakları ezip yoğurt ile karıştırın az tuz ilave edin.
Karnabaharların üzerine dökün.
Tereyağı ile pul biberleri hafif ateşe gösterip üzerinde gezdirin dereotu ile süsleyin.
Not: Karnabaharı sirkeli suda yıkamanız, hem kokusunu alacak hem de mideyi rahatsız etmesine engel olacaktır.
Kısa URL: https://ml.md/lc176917
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2024
119 defa indirildi / yazdırıldı
Haşlama için:
Karnabahar Yarım
Su 1 litre
Un 1 tatlı kaşığı
Kızartmak için:
Yumurta 2 adet
Süt 1 su bardağı
Un 4 yemek kaşığı
Tuz 1 çay kaşığı
Sıvı yağ 1 bardak
Bir tencereye suyu koyun, ardından karnabaharların başlarını ayıklayıp 10-15 dk haşlayıp süzün.
Bir kabın içerisine kızartmak için olan tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
Bir tavaya sıvı yağ dökün ve haşladığınız karnabaharları bu sosa batırıp kızgın yağda arkalı önlü pişirin.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edebilirsiniz.