Kısa URL: https://ml.md/lc28613
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2008
3,069 defa indirildi / yazdırıldı
Malzeme
- 1 adet orta boy karnıbahar
- Harcı İçin:
- 3 yemek kaşığı Sana yağı
- 300 g kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı et suyu
- Tuz ve karabiber
- Üzeri İçin:
- 2 adet domates
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Hazırlanışı
1. Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
2. Sarımsakları ayıklayıp kıyın.
3. Domatesin köklerini çıkarıp halka halka dilimleyin.
4. Tencerede bol suyu kaynatın, içine tuz ekleyip, çiçeklerine ayırdığınız karnıbaharları ilave edip haşlayın. Karnıbaharlar haşlanırken kokmasın diye içine 1 yemek kaşığı sirke koyun.
5. Tencerede Sana yağını kızdırıp içine kıymayı ilave edin. Kıyma kavrulup bıraktığı suyu çekene kadar kavurarak pişirin.
6. Kıymalar kavrulunca içine piyazlık doğradığınız kuru soğanı ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
7. Soğanlar pembeleşince içine salçayı ve kıyılmış sarımsakları ekleyip kavurun.
8. Salça pişince içine tuz ve karabiber ve et suyunu ekleyip bir taşım kaynatın.
9. Haşlanmış karnıbaharları bir fırın kabına veya tepsiye alın.
10. Karnıbaharların üzerine kıymalı sosu gezdirin. Kıymalı sostan üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
11. En son olarak karnıbaharların üzerine dilim domatesleri koyup, önceden 200 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc87441
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2013
2,269 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet karnıbahar
250 gr yağsız kıyma
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sana klasik
1 çorba kaşığı salça
2 adet domates
Tuz
Karmbaharın saplarını kesin,çiçekleri dağıtmadan ayırın.Tuzlu suda 10 dakika haşlayın,soğutun.
Kıymayı çelik tencerenizde soğan ve margarinle suyunu çekinceye kadar kavurun.Ayrı bir kaba alın.Sonra karnıbaharı çiçek kısmı yukarıya gelecek şekilde tencereye dizin.Kıymayı üzerine dökün.Domatesleri üzerine koyun. En kısık alevde (yarımda da az) 20-25 dakika pişirin,10 dakika dinlendirin.
Fotoğraf "Hiç Kimse" tarafından gönderildi. 12.09.2014