|
Karnabahar Yemeği |
|
napolyon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2020
Mesajlar: 40 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc149206
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2020
2,594 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy karnabahar
1 adet patates
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
Zeytinyağı
Pul biber
Tuz
Karnabaharı ayırıp güzelce yıkayın.
Soğanı ince ince doğrayıp bir tencerede zeytinyağında birkaç dakika kavurun.
Salçayı da ilave edip bir süre daha kavurun.
Patatesi küp küp doğrayın.
Havucu da halka şeklinde doğrayın ve patates ile beraber tencereye ekleyin.
Ardından da karnabaharları tencereye yerleştirin.
Son olarak üzerini geçecek kadar su ilave edip arzu ettiğiniz miktarda tuz ve pul biber ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
|
Karnabahar Yemeği |
|
uygun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2015
Mesajlar: 32 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc131709
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2018
1,583 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 g karnabahar
1 adet havuç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Tencereye yağı ekleyin ve kesmiş olduğunuz soğanları pembeleşene kadar kavurun. Soyup, halka halka doğradığınız havuçları ekleyin ve soğanlarla bir müddet daha kavurun.
Salçayı ilave edin, salça da kavrulduktan sonra temizleyip dallarına ayırdığınız karnabaharları tencereye ilave edin. Malzemeleri karıştırdıktan sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ilave ederek kısık ateşte karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin.
|
Karnabahar Yemeği |
|
ah kalbim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.06.2018
Mesajlar: 31 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc134738
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2018
1,019 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 karnıbahar
Sosu için:
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için:
Kaşar rendesi ve pul biber
Karnıbaharı haşlayıp tepsiye yayın.
Sos malzemelerini karıştırıp üzerine gezdirin.
Kaşar ve pulbiber serpip fırında kızarana kadar pişirin.
|
Karnabahar Yemeği |
|
ferzan ata
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.03.2017
Mesajlar: 48 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc140433
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2019
551 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy karnabahar
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
Pul biber
Et suyu veya sıcak su
Tencereye yağı ekleyin ve kesmiş olduğunuz soğanları pembeleşene kadar kavurun.
Soyup, halka halka doğradığınız havuçları ekleyin ve soğanlarla bir müddet daha kavurun.
Salçayı ilave edin, salça da kavrulduktan sonra temizleyip dallarına ayırdığınız karnabaharları tencereye ilave edin.
Malzemeleri karıştırdıktan sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ilave ederek kısık ateşte karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin.
Fotoğraf "ay ışığı" tarafından gönderildi. 26.07.2019
|
Karnabahar Yemeği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173336
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2023
92 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy karnabahar
3 su bardağı sıcak su
½ çay bardağı pirinç
1 adet orta boy soğan
1 adet havuç
1 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Karnabahar yemeğinin ilk aşaması çiçekleri ayırmaktır. Karnabahar çiçeklerini ayıralım ve bol suyla güzelce yıkayalım. Ardından suyunu süzdürelim.
1 adet soğanı ince ince yemeklik doğrayalım.
Tencereye koyduğumuz sıvı yağ ile güzelce rengi pembeleşene kadar kavuralım.
1 adet domatesin kabuğunu soyalım ve küp küp doğrayalım.
1 adet havucu doğrayalım.
Domates, yeşil biber, havuç ve salçayı soğanların üzerine ilave edelim ve karıştırarak pişirelim.
½ çay bardağı pirinci yıkayalım ve suyunu süzelim.
Domates ve salçaların üzerine pirinci ekleyelim ve tekrar kavuralım.
Kavuralım pirinçlerin üzerine 2 su bardağı sıcak suyu ekleyelim.
Karnabaharlar yumuşayınca üzerine kalan 1 bardak suyu da ekleyelim.
Tuz, karabiber, toz kırmızı biberi ekleyerek yemeği karıştıralım ve pişmeye bırakalım.
Pirinçler ve karnabaharlar yumuşadığında yemek pişmiş demektir.
Sıcak sıcak servis tabağına alarak servis edebilirsiniz.
Dilerseniz servis sırasında karnabahar yemeğinin üzerine kıyılmış maydanoz ilave edebilirsiniz.
|
Karnabahar Yemeği |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179311
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2024
71 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy karnabahar
1 adet soğan
2 adet havuç
1 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı su
Tuz
Soğanlar küçük küçük doğranır ve sıvı yağ koyduğumuz tencerede kavrulmaya başlanır. (arzu edenler kıyma da kullanabilirler.) Ardından 1 yemek kaşığı salçamızda ilave edilir. Onunla da biraz özleştikten sonra karnabahar ve ardından havuç eklenir. Onları da karıştırdıktan sonra tencerenizin yarısına gelecek kadar, ılık suyumuzu ekleriz. Ve tuzunu da ilave ettikten sonra pişmeye bırakıyoruz.
|
|