|
Karnabaharlı Omlet |
 |
cumhur
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.08.2009
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc41956
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2009
3,132 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yumurta
300 gr. karnabahar
60 gr. tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
Tereyağı ve zeytinyağını bir tavada eritin. Yumurtaları çırpıp tuz katın. Küçük parçalara böldükten sonra haşladığınız karnabaharı bu yağda kızartın. Yumurtaları peynir ve bir tutam tuz ile çırpın. Karnabaharın üzerine dökün ve tavada omleti pişkin. Tavanın ağzını kapattığınız takdirde, omleti çevirmenize gerek kalmayacaktır.
|
Karnabaharlı Omlet |
 |
Doctor
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163463
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2022
223 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
10 dal karnabahar
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı süt ya da su
Tuz
Karabiber
Karnabaharı temizliyor ve doğruyoruz, sonrasında isteğinize göre haşlayabilir ya da kızartabiliriz.
Omletinizi pişireceğiniz tavayı ocağın üzerinde ısıtmaya başlayın.
Tavanızın üzerinden hafif dumanlar çıkacak kadar ısıtmaya devam edin, içine tereyağını ekleyin.
Bir karıştırma kabına yumurtaları kırın çırpın. üzerine süt/su, tuz, karabiber ve karnabaharları katıp karıştırın
Tereyağının erimesinden sonra, çırptığınız yumurtalı karışımı tavanın içine yavaşça dökün. Bu aşamada dikkatli olmasınız. Çünkü omlet 15 saniyede pişecektir.
Biraz tavanızı sallayarak omletin pişmesine yardımcı olun, iki taraflı tamamen pişince servis edin.
|
|