|
|
Karnıyarık Börek |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29259
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2008
5,571 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 4 adet yufka
- 100 g Sana yağı
- ½ su bardağı süt
- Harcı:
- 3 yemek kaşığı Sana
- 300 g kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet patlıcan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz ve karabiber
- Üzeri İçin:
- Yumurta sarısı
- Dilim domates
Hazırlanışı
1. Sana yağını küçük bir tava da eritip, ılımaya bırakın.
2. Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
3. Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, kıyın.
4. Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğradıktan sonra kızgın ay çiçek yağında kızartıp, fazla yağını almak için havlu kâğıt yaydığınız tabağa çıkarın.
5. Yayvan bir tencerede Sana yağını kızdırıp, içine kıymayı ilave edip, kıyma suyunu çekene kadar kavurun.
6. Kıyma kavrulup, suyunu çekince içine piyazlık doğranmış kuru soğanı, kıyılmış çarliston biberleri, sarımsakları ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
7. Soğanlar renk alınca içine kırmızı pul biberi, tuz ve karabiberi ilave edip, pişirin. En son olarak harcın içine kızarmış patlıcanları ekleyip, karıştırın. Harcı soğuması için bir yayvan bir kaba alın.
8. Sosu için: küçük bir kâseye eritilmiş ?soğumuş Sana yağını, sütü koyup, karıştırın.
9. Yufkaları üst üste koyup, ortadan ikiye, daha sonra kesilen parçaları üst üste koyup, tekrar ortadan ikiye kesip, parçaları üst üste koyun.
10. En üst yufkayı, katlayıp, kenara ayırın. Yufkanın üzerine sosu sürüp, ayırdığınız ilk yufkayı, soslu yufkanın üzerine serip, bir fırça yardımı ile üzerine sos sürün. Yufkanın geniş kenarına soğumuş harçtan koyup, uzun ve enli sigara böreği gibi harç bitene kadar sarın. Sarılmış börekleri Sıvı Sana ile yağladığınız fırın tepsisine dizin. Kalan sosu sarılmış böreklerin üzerine sürün. Keskin bir bıçak yardımıyla börekleri tam ortadan kesip, karnıyarık gibi yarın. Yufkanın kenarlarına yumurta sarısı sürün.
11. En son üzerlerine halka kesilmiş domates dilimleri koyup, önceden 200 derecede ısıtılmış fırında, üzerleri kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis edin.
|
Karnıyarık Börek |
|
ankara keçisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2009
Mesajlar: 84 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc80224
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2012
1,824 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Kase kıyma
1 Tatlı Kaşığı salça
1,5 Su Bardağı sıvı yağ
1 Adet yumurta (Üzeri İçin)
6 Adet yufka
1 Su Bardağı süt
2 Adet Domates
İç malzemeleri:
Kuru soğan
2 Adet yeşil biber
Soğanları minik minik doğrayıp pembeleşene kadar kavurun, biberleri ve kıymayı da ekleyip iyice kavrulmasını sağlayın. Üzerine rendelenmiş ya da minik minik doğranmış domatesi ilave edin. salça ve baharatları da ekleyip tencerenin kapağını kapayın. Domatesler iyice eriyen kadar kısık ateşte pişirin. Bu şekilde iç malzemesini hazırlayıp bir kenara alın. Dilerseniz bu içe patates de ekleyebilirsiniz. Diğer taraftan bir adet yufkayı serin ve üzerine yağ ve süt karışımını sürün. Sonra bir kat daha yufka serin. Onun da üzerini bol bol süt ve yağ ile ıslatın. Yufkayı 8 adet üçgen parçaya bölün. Her parçaya bir miktar iç koyup kenarlarından katlayın ve sarın. Bu şekilde ikişer kat halinde hazırlanan yufkalardan börekleri sarın. Tepsiye dizin. Fotoğrafta görüldüğü gibi her böreğin üzerine bıçakla bir çizik atın. Fakat tabanına kadar kesmemeye özen gösterin. Sonrasında üzerine yumurta sürüp, 170 derece fırında pişirin.
|
|
Karnıyarık Börek Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|