Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sana Yemek Tarifleri > Karnıyarık (13 adet - 198,056 defa bakıldı)

Karnıyarık


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Algida Yemek Tarifleri
Arçelik Yemek Tarifleri
Arzum Yemek Tarifleri
Aytaç Yemek Tarifleri
Banvit Yemek Tarifleri
Bizim Mutfak Yemek Tarifleri
Borcam Yemek Tarifleri
Dardanel Yemek Tarifleri
Duru Bulgur Yemek Tarifleri
Emsan Yemek Tarifleri
Eti Yemek Tarifleri
Fairy Yemek Tarifleri
Feast Yemek Tarifleri
Fritolay Yemek Tarifleri
Halk Yemek Tarifleri
Keskinoğlu Yemek Tarifleri
Knorr Yemek Tarifleri
Komili Yemek Tarifleri
Koska Yemek Tarifleri
Lezita Yemek Tarifleri
Luna Yemek Tarifleri
Maggi Yemek Tarifleri
Maret Yemek Tarifleri
Migros Yemek Tarifleri
Milupa Bebek Maması Tarifleri
Moulinex Yemek Tarifleri
Nestle Yemek Tarifleri
Nuhun Ankara Makarnası Yemek Tarifleri
Orkide Yemek Tarifleri
Pakmaya Yemek Tarifleri
Penguen Yemek Tarifleri
Philips Yemek Tarifleri
Pınar Yemek Tarifleri
Piyale Yemek Tarifleri
Sana Yemek Tarifleri
Selva Yemek Tarifleri
Sinbo Yemek Tarifleri
SuperFresh Yemek Tarifleri
Sütaş Yemek Tarifleri
Tamek Yemek Tarifleri
Tat Yemek Tarifleri
Tefal Yemek Tarifleri
Tukaş Yemek Tarifleri
Uno Yemek Tarifleri
Ülker Yemek Tarifleri
Yonca Yemek Tarifleri
Yörsan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Karnıyarık

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc61277
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2011
1,980 defa indirildi / yazdırıldı




300 gr konkâse domates
3 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar taze çekilmiş karabiber
0.5 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sana
5 adet sivribiber
1 su bardağı et suyu
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet domates
200 gr kıyma
5 adet patlıcan
2 adet soğan
0.5 demet ince kıyılmış maydanoz

Önceden fırınınızı 180 °C'ye getirip, ısıtın. Patlıcanları karnıyarık için hazırlayın. Karnıyarığın harcını hazırlamak için, Sana'yı bir tencerede eritin. Yağ kızınca soğanları ilave edip, sürekli karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar yumuşayıncaya kadar sote edin. Kıymayı ilave edip, birkaç dakika, kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, sık sık karıştırarak pişirin. Domatesi katın ve birkaç dakika, domates suyunu bırakıp, tekrar çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın. Kıyılmış maydanoz, tuz (suda bekletmek için) ve biberi ilave edip, karıştırın. Kızarmış patlıcanları bir tepsiye dizin. Patlıcanların ortasındaki yarıklara hazırladığınız harcı doldurun. Domates dilimleri (dilimlenmiş, süsleme için) ve sivribiberleri (sap ve çekirdekleri temizlenmiş, süsleme için) harcı doldurduğunuz patlıcanların üzerine yerleştirip, süsleyin. Et suyunu ya da suyu ilave edin. Tepsiyi fırına sürüp, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika fırında pişirin. Karnıyarıkları önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, üzerlerine pişme suyunu gezdirdikten sonra, sıcak olarak servis yapın.



Patlıcanlı Karnıyarık

Hasibe
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.05.2007
Mesajlar: 53
Şehir: Siirt
Kısa URL: https://ml.md/lc76173
Gönderme Tarihi: 29.May.2012
1,686 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet soğan orta boy
6 adet patlıcan
1 demet yarım demet maydanoz
3 adet yeşil biber
3 adet Domates orta boy
250 gr kıyma
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik

Patlıcanları iki ucundan 3-4 cm bırakarak orta kısmını bır bıcak yardımıyla uzunlamasına kesin.Tuzlu suda 15 dk bekletin. Patlıcanları sudan çıkarıp sıkın ve kurulayın.Kızdırılmış yağa atarak pembe renge gelenedek kızartın. Yağını iyice süzdürün.İnce kıyılmış soganı bir kaşık margarinle kızartın , kıymayı koyup suyunu çekene kadar kavurun. Sonra da küp doğranmış bir domates, tuz ve karabiber koyun. Patlıcanları bir tepsiye sıralayın. Kesik yerinden açarak içlerini kıymalı harçla doldurup kıyılmış maydanoz serpin. Üzerlerine birer dilim domates ve biber yerleştirin, yeterince su koyup fırında pişirin.


Karnıyarık

altın lokma
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.12.2011
Mesajlar: 68
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc76767
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2012
1,657 defa indirildi / yazdırıldı




2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
250 gr dana kıyma
1 Adet soğan
6 Adet Orta boy patlıcan
2 Yemek Kaşığı sıvıyağ
1 Tatlı Kaşığı tuz, pulbiber, karabiber, kimyon
1 Adet biber
3 Diş sarımsak
1 Kase domates rendesi

Alacalı soydugumuz patlıcanları yarım saat tuzlu suda bekletiyoruz.tavaya sıvıyagımızı koyuyoruz ve patlıcanları kızartıyoruz. Kızaranlar tepsiye diziiliyor ve bıçak ile ortalarından kesiyoruz. Tavamıza margarin ve sıvıyag koyuyoruz. İnce dogranmış soganları ve biberleri kavuruyoruz. Kıyma sarımsakları ve domates rendesi de ekliyoruz, baharatları da koyup hepsini kavuruyoruz.sonra patlıcanların içine kaşık yardımıyla yerleştiriyoruz.tepsimizin yarısına kadar da su koyuyoruz 180'fırında pişiriyoruz ve istege göre pilav ile servis yapabiliriz.


Karnıyarık

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc77784
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2012
1,653 defa indirildi / yazdırıldı




125 Gr Sana Mutlu Aile
1 Adet Domates
2 Adet soğan
4 Diş sarımsak
200 gr kıyma
6 Adet patlıcan
1 Yemek Kaşığı salça
8 Adet biber

İlk olarak patlıcanları paçalı bir şekilde soyuyoruz ve yemeğe başlamadan önce yarım saat boyunca tuzlu suda bekletiyoruz. Patlıcanları sudan çıkarıyoruz ve güzelce yıkıyoruz ardından suyu çeken patlıcanları kızartıyoruz. Aynı tavada biberlerimizide kızartıyoruz. Ardından tavada kıyılmış soğanlarınızı güzelce kavurun, kıymayı ekleyerek bir süre daha kavurun ve biberleri küp küp doğramış olduğunuz domatesi, tuzu, baharatları katarak karıştırın. Bunların üzerine bir çay bardağı su dökerek 5 dakika haşlanmasını sağlıyoruz. Patlıcanlarımızı tepsiye sırayla diziyoruz içlerini açarak hazırladığımı malzemeleri bu boşluğa dolduruyoruz. Üstlerine isteğe göre domates yada biber konulabilir.


Karnı Yarık

bahar gibi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.12.2011
Mesajlar: 69
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc77433
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2012
1,643 defa indirildi / yazdırıldı




1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Adet Domates
250 gr kıyma
6 Adet patlıcan
1 Adet yeşil biber
1 Adet soğan
1 Su Bardağı sıvıyağ

TENCEREYE SIVIYAĞI KOYUN ISITIN SOĞANI KÜÇÜK KÜÇÜK DOGRAYIP YAĞLA KAVURUN KIYMAYIDA ATIP BİRAZ KAVURUN SONRA MARGARİNİ DE EKLEYİN OCAKTAN ALIN PATLICANLARIDA BİRER ŞERİT KABUĞUNU SOYUN SIVIYAĞDA AZ BİŞEY KIZARTIN SONRA TEPSİYE DÜZÜN ORTA KISMINDAN BOYDAN BIÇAKLA AYIRIN KAVURDUĞUNUZ KIYMAYI İÇİNE DOLDURUN SONRADA ÜZERLERİNE DOMATES VE BİBERLE SÜSLEYİN FIRINA VERİN 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 45 DAKİKA PİŞİRİN.


Karnıyarık

meftune
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.11.2011
Mesajlar: 121
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc77731
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2012
1,640 defa indirildi / yazdırıldı




2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Çorba Kaşığı baharat
1 Kg. PATLICAN
300 gr kıyma
5 Adet biber
2 Adet soğan
2 Yemek Kaşığı salça
2 Adet Domates

Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletiyoruz. İç malzemeyi hazırlamak için sana yağı eritip soğan ve biberleri kavuruyoruz kıymayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz salçayı ve baharatları koyuyoruz piştikten sonra kapatıyoruz. Tuzlu suda bekleyen patlıcanları çıkarıp kurutup yağda kızartıyoruz. Kızaran patlıcanların içine kıymalı harçtan doldurup tepsiye diziyoruz.biberleri ve domatesleri ikiye bölüp üzerlerine koyuyoruz. Salçalı sos yapıp tepsiye döküyoruz. Fıırına koyuyoruz pişince servise hazırdır.


Karnıyarık

DeliDana
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.12.2006
Mesajlar: 72
Şehir: Urfa
Kısa URL: https://ml.md/lc78406
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2012
1,622 defa indirildi / yazdırıldı




50 Gr Sana Hamurişi
2 Tatlı Kaşığı salça
8 Adet sarımsak
1 Su Bardağı sıvıyağ
2 Adet soğan
1 Tutam maydanoz
300 gr kıyma
1 Bardak su
1 Tatlı Kaşığı tuz-karabiber
2 Adet Domates
8 Adet biber
1 Kg. Patlıcan

Patlıcanları pijama gibi soyup tuzlu suda bekletelim. Ortalarını yarıp sıvı yağda kızartın. Kızarttığımız patlıcanları su dolu bir leğene atıp maşayla sudan alın. bu işlem hem fazla yağını alacak hem de patlıcanların acısını alıcak. Soğanları yemeklik doğrayın . Kıymayı soğanı ve 1 tatlı kaşığı salçayı kavurun. İçine doğranmış sarımsakları ekleyin. Domatesleri soyup doğrayın kıymaya ekleyin. maydanozları ayıklayıp dograyın ve kıymaya ekleyin. tuz ve karabiberi ekleyin. Yardığımız patlıcanların içine hazırladığımız kıymayı ekleyip tepsiye dizin. Üzerine biber koyun. 1 bardak sıcak suya 1 tatlı kaşığı salçayı ve margarini ekleyip. Önceden ısıtılmış fırına verin. 30 dk pişirin.


Karnıyarık

somun
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.08.2012
Mesajlar: 47
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc78721
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2012
1,606 defa indirildi / yazdırıldı




3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
8 Adet biber
4 Adet Domates
250 gr kıyma
3 Adet soğan
4 Adet patlıcan

Soğanla kıyma sana ile kavrulur isteğe göre baharatlar konur sonra patlıcanlar soyulur ve kızartılır. Kızartılan patlıcanlar kıyma ile doldurulur. Sonra domates ve biberler üzerine dizilir fırında 45 dakika pişirilir.


Karnıyarık

sedan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.04.2008
Mesajlar: 112
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc78519
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2012
1,604 defa indirildi / yazdırıldı




3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
4 Adet Domates
3 Diş sarımsak
1 Tutam salça, tuz, karabiber, kırmızı biber
1 Tutam maydonoz
2 Adet soğan
6 Adet patlıcan
3 Yemek Kaşığı Sana
200 gr içi için:kıyma

Kızgın yağda patlıcanları kızartalım ve havlu paçetenin üzerine koyalım. Fazla yağı emilince yemeği pişireceğimiz fırın tapsisine patlıcanları dizelim. Soğanları küçük küçük doğrayalım, kıyma ve Sana ile kavuralım. Kıyma suyunu çekince kıyılmış maydanoz, sarımsak ve doğranmış domatesi ekleyin. 5 dakika kadar kavurup salçayı da ekleyelim. 1-2 dakika daha kavuralım. Tuz, kırmızı biber ve karabiberi koyduktan sonra üzerine 1 su bardağı kadar su koyalım. ocağı kapatalım. Patlıcanların ortalarını bıçakla yaralım. Kaşık yardımıyla yarıkları genişletelim. Kıymalı harcı doldurup aralarına salçalı su koyalım. 200 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirelim.


Karnı Yarık

kutlu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.08.2012
Mesajlar: 101
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc79231
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2012
1,603 defa indirildi / yazdırıldı




2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Adet soğan
6 Adet patlıcan
8 Adet yeşil biber
4 Diş sarımsak
1 Tatlı Kaşığı karabiber
1 Tatlı Kaşığı kırmızıbiber
2 Adet Domates
200 gr kıyma

İlk olarak patlıcanları paçalı bir şekilde soyuyoruz ve yemeğe başlamadan önce yarım saat boyunca tuzlu suda bekletiyoruz.. Patlıcanları sudan çıkarıyoruz ve güzelce yıkıyoruz ardından suyu çeken patlıcanları kızartıyoruz. Aynı tavada biberlerimizide kızartıyoruz. Ardından tavada kıyılmış soğanlarınızı güzelce kavurun, kıymayı ekleyerek bir süre daha kavurun ve biberleri küp küp doğramış olduğunuz domatesi, tuzu, baharatları katarak karıştırın. Bunların üzerine bir çay bardağı su dökerek 5 dakika haşlanmasını sağlıyoruz. Patlıcanlarımızı tepsiye sırayla diziyoruz içlerini açarak hazırladığımı malzemeleri bu boşluğa dolduruyoruz. Üstlerine isteğe göre domates yada biber konulabilir.


Karnıyarık

başar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.08.2012
Mesajlar: 40
Şehir: Muş
Kısa URL: https://ml.md/lc80010
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2012
1,580 defa indirildi / yazdırıldı




1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Çorba Kaşığı domates salçası
4 Adet Domates
1 Çay Kaşığı karabiber
1 Tatlı Kaşığı tuz
200 gr kıyma
3 Adet sivri biber
2 Diş sarımsak
2 Adet kuru soğan
1 Çay Kaşığı pulbiber
1 Su Bardağı sıvı yağ
6 Adet patlıcan

Patlıcanları alacalı soyup,tuzlu suda bekletiyoruz. Sonra kızgın yağda patlıcanları kızartıyoruz ve tepsiye diziyoruz. İç malzemesini hazırlamak için; tavanın içine iki kaşık sıvı yağ ve bir kaşık sana klasik ekliyoruz. Soğanları biraz kavurup kıymayı ekliyoruz. Tuz,karabiber ve pulbiberi katıyoruz. En son salçasını ekleyip, bir güzel kavuruyoruz. Hazırladığımız harcı patlıcanların içine dolduruyoruz. Üzerini domates ve biber ile süslüyoruz. Üzerini aşmayacak şekilde biraz sıcak su ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına yemeğimizi 30 dk. fırında pişiriyoruz.


Karnıyarık

Sezer Ünver
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.10.2007
Mesajlar: 112
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc79670
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2012
1,464 defa indirildi / yazdırıldı




3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
200 gr kıyma
3 Diş sarımsak
1 Adet Domates
6 Adet küçük boy patlıcan
1 Yemek Kaşığı salça
2 Adet soğan

Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletin. İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın. Daha sonra tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurun ve biberleri, küp küp doğramış olduğunuz 1 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın. Üzerine bir çay bardağı su ekeleyerek 5 dk kaynatın. Tepsiye patlıcanlarım ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun. Doldurduğunuz patlıcanların üzerine kalan 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın, birer tane sarmısak ve kızarttığımız biberlerden birer tane koyun.Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin. Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 20-25 dk pişirin.


Karnıyarık

rukiyem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.11.2012
Mesajlar: 97
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc83866
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2012
1,410 defa indirildi / yazdırıldı




1 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
1 Çay Kaşığı karabiber
3 Adet Domates
250 gr kıyma
3 Adet sivri biber
1 Su Bardağı sıvı yağ
6 Adet patlıcan
10 Dal maydanoz
2 Adet kuru soğan

Patlıcanların baş kısımları kesilip alaca soyulur.Tuzlu suda yarım saat bekletilir.Patlıcanlar kurulanıp kızgın sıvı yağda çevirerek kızartılır. Tepsiye yerleştirilip boydan boya,bıçak alta geçmeyecek şekilde kesilir. İnce doğradığımız kuru soğan, biber, kıyma sana yağ ile bir tavada kavrulur.Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domateslerde ilave edilir. Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan indirip üzerine kıyılmış maydanoz ilave edilir. Ortasını açtığımız patlıcanların içine hazırladığımız harcımızı kaşıkla paylaştıralım. Üzerine biber yerleştirip az su ilavesi ile yavaş yavaş pişirelim.






Karnıyarık Tarifleri Sana Yemek Tarifleri



(13 adet Karnıyarık 198,056 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort