Karpuz seçerken dikkat etmeniz gereken ilk nokta alt kısmının sarı olup olmamasıdır. Alt bölge ne kadar sarıysa karpuz o kadar olgunlaşmış ve lezzetlidir.
Karpuzun çatlak yerlerine dikkat edin. Tüm karpuzların üzerinde gördüğümüz bir başka detay da adeta bir örümcek ağını andıran çatlak görünümlerdir. Bu detaylar da karpuzun lezzeti hakkında size ipucu verecektir. Eğer karpuzun üzerinde örümcek ağı gibi görünümler varsa bu karpuzun iyi olduğunu gösterir. Hatta bir de minik noktalar varsa lezzetinden şüphe etmemeniz gereken bir karpuzla karşı karşıyasınız demektir.
Karpuzun boyutuna aldanmayın. Büyük karpuzun daha iyi olduğu tam bir yanılgı. Karpuz alırken asıl dikkat etmeniz gereken konu ağırlığı olmalı. Eğer ağırsa iyidir, değilse muhtemelen içi çoktan geçmiştir. Ayrıca boyutuna göre uygun ağırlıkta olması da oldukça önemlidir.
Karpuzun sapı yeşilse, erken toplandığını gösterir. Bu nedenle sapı kuruyan karpuzlar daha olgun ve tatlıdır.
Kısa URL: https://ml.md/lc173921
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2023
224 defa indirildi / yazdırıldı
Sesine Bakılır: Söz konusu meyveye hafif bir şekilde vurulduğunda derin ve tok bir ses çıkıyorsa lezzetli olduğu anlamına gelebilir.
Ağırlığına Bakılır: Bu meyve boyutuna göre daha ağırsa, lezzetli olduğu anlamına gelebilir.
Şekline Bakılır: Çöküntüsü ve çürüğü olmayan simetrik ve sağlam bir karpuz tercih edilebilir. Nitekim bu meyvede şişkinlikler varsa yetişirken kuraklığa veya uyumsuzluğa neden olacak seviyede düzensiz güneş ya da su aldığı anlamına gelebilir.
Lekesine Bakılır: Söz konusu meyvedeki çatlak ve leke izleri, olgunlaştığı anlamına gelebilir. Ayrıca üzerindeki ufak kahverengi noktalar, bu meyvenin tatlı olduğu anlamına gelebilir.
Sapına Bakmak: Sapı kuru ise olgun olduğu anlamına gelebilir. Ayrıca sapı kuru değil ve yeşil renkteyse, erken toplandığını işaret edebilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc166867
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2022
157 defa indirildi / yazdırıldı
Eğer dibi sarıysa karpuz tatlıdır. Bu karpuzun yata yata büyüdüğünü gösterir.
Karpuzun sapı yeşilse karpuz henüz olgunlaşmamış demektir.
Karpuza vurduğunuzda tok bir ses alıyorsanız karpuz olgunlaşmış demektir.
Karpuzların tatlı ya da sulu olduğunu şeklinden de anlayabilirsiniz. İnce, uzun olan karpuzlar sulu olurken, yuvarlak karpuzlar tatlı oluyor.
Karpuz yüzeyindeki kahverengi noktalar ve çizikler karpuz büyürken çiçeğinin arılar tarafından çokça ziyaret edildiğini gösterir. Kahverengi benekli, çizikli karpuzları ne kadar çok olursa karpuz o kadar tatlı oluyor.