Kısa URL: https://ml.md/lc129408
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2017
740 defa indirildi / yazdırıldı
20 ml. zeytinyağı
10 ml. sirke
20 ml. limon suyu
2 dilim karpuz
1 küçük yeşil salata
100 gr. beyaz peynir
10 adet siyah zeytin
Ay çekirdek ve kabak çekirdeği (ayıklanmış)
Maydanoz
Kimyon
Salatayı yıkayın. Karpuzdan kaşıkla toplar çıkartın, peyniri küp kesin. Zeytinyağı, sirke, kimyon ve limon suyunu karıştırıp sos elde edin.
Servis tabağına, önce salata yapraklarının üstüne, karpuz, maydanoz, beyaz peynir, çekirdekler ve zeytinleri serpiştirin. Sosu gezdirip servis yapın.
Salatayı hazırlarken karpuz, salata ve peynirin soğuk olması gerekir.
Kısa URL: https://ml.md/lc173238
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2023
198 defa indirildi / yazdırıldı
Fatih Belediyesi
6 Üçgen dilim karpuz
120 gram lor peyniri
20 dal roka
20 dal maydanoz
5-6 dal kuzu kulağı
2 yemek kaşığı taze limon suyu
10-15 yaprak nane
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 ceviz
Çekirdeklerini ayıkladığınız karpuz dilimlerini küçük küpler halinde doğrayın.
Suyunu süzdürdüğünüz beyaz peynirini küçük küpler halinde doğrayın ya da bir kalıp yardımıyla şekil verin. Yeşillikleri ayıklayın.
Salatanın sosu için; zeytinyağı ve limon suyunu küçük bir kapta karıştırın.
Doğramış olduğunuz tüm salata malzemelerini harmanladıktan sonra üzerine hazırladığınız salata sosunu gezdirin. Dövülmüş cevizleri ekleyin.