Kısa URL: https://ml.md/lc184420
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2025
27 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı doğranmış soğuk karpuz
3 poşet yeşil çay (veya 2 yemek kaşığı dökme yeşil çay)
4 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı bal ya da agave şurubu (isteğe bağlı)
Yarım limonun suyu
Taze nane yaprakları (süsleme için)
Bolca buz
Yeşil çay poşetlerini 4 su bardağı sıcak (kaynar olmayan) suda 5-6 dakika demleyin.
Ardından çay poşetlerini çıkarın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Karpuzları blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirin.
İsterseniz süzerek çekirdeklerinden ve liflerinden arındırabilirsiniz.
Soğuyan yeşil çaya karpuz püresini, limon suyunu ve balı ekleyin.
İyice karıştırın.
Karışımı bir sürahiye alın, içine bolca buz ekleyin.
Bardaklara dökmeden önce taze nane yapraklarıyla süsleyin.
8 bardak su
6 adet poşet çay
2 dilim karpuz
Bir dal fesleğen
Lime ya da limon
Tatlandırmak için şeker ya da bal
Suyu kaynatıp çayı demleyin. Çay poşetlerini çıkartıp oda sıcaklığında bekletin. Soğutmak üzere buzdolabına koyun. Servis etmeden önce buzdolabından çıkarıp karpuz ve lime dilimleri ekleyin. Dilerseniz şeker ya da bal ekleyebilirsiniz. Fesleğen yaprağı ve buz koyarak servise hazır hale getirin.