Kısa URL: https://ml.md/lc31348
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2008
8,373 defa indirildi / yazdırıldı
Kars Kültür ve Turizm Müdürlüğü
250 gr. un
150 gr. tereyağı
½ litre süt
250 gr. gravyer peyniri
5 yumurta
Tuz
250 gr. un bir kaba konulur. 5 yumurta kırılıp yumurta teli ile iyice karıştırıldıktan sonra ½ litre süt ve 75 gr. tereyağı ve tuz ilave edilir. Biraz daha karıştırılır. kalan tereyağı bir kapta eritilir, fırçayla bir tepsiye sürülür. Tepsi ateşte hafifçe kızarınca bulamaçtan ½ kepçe dökülür, ateşte yalnız alt kızardıktan sonra 250 gr. rendelenmiş gravyer peynir biraz sütle yumuşatılıp maydanoz atılır. Pişirilen hamurların yarısının kızaran yerlerine sürülür. Diğer hamurların kızaran baş yönleri peynirin üzerine kapatılır. Sıcakken servis yapılır .
Kısa URL: https://ml.md/lc62819
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2011
5,527 defa indirildi / yazdırıldı
1/2 kilo süt
125 gram tereyağı
4 yumurta
Yarım demet maydanoz
200 gram beyaz peynir
175 gram un
Tuz
Unu bir kap içine eleyiniz. Yumurtayı içine kırıp, telle kanştırınız. Erimiş yağ koyup, tekrar karıştırınız. Diğer tarafta 20 santimlik tavayı hafifçe yağlayınız ve ateşte kızdırınız. Sütlü hamurdan yarım kepçe koyup sallıyarak 2-3 milimetre incelikte pişiriniz. Her iki tarafını tavada çeviriniz. İki tarafını da kızarttıktan sonra, bir tepsiye alınız. İçerisine hazırlanan maydanozlu peynirli iç koyup, rulo şeklinde sarınız.