|
|
KARTOPU |
|
amator
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren |
Kısa URL: https://ml.md/lc2385
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2006
2,226 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
7 su bardağı un
200 gr margarin
3 yemek kaşığı yoğurt
4/3 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
Muhallebisi için:
3 Su bardağı süt
8 Yemek kaşığı şeker
3 Yemek kaşığı un
HAZIRLANIŞI
Un ve seker tencereye koyulup karıştırılır. Süt ilave edilerek orta hararetli ısıda pişirilir. Soğumaya bırakılır.
Hamurun Yapılışı :Un elenir, ortasına eritilmiş margarin, sıvı yağ, yumurta, yoğurt, şeker, kabartma tozu koyulup orta yumuşaklıkta hamur elde edilir. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp avuç içinde açılır.İçine kaşık yardımıyla muhallebiden koyup kapatılır. Kapanan kısmı alta gelmek üzere unlanmış tepsiye dizilir. 170 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir. Ilıyınca üzerine pudra şekeri elenir.
|
KARTOPU |
|
TATLI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 60 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc57
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2005
2,544 defa indirildi / yazdırıldı
|
7-8 adet yumurta akını katılaşıncaya kadar çırpın, 32 gram şekerle birlikte iyice yoğurun, 1 kg süt, yarım paket vanilya 1 çay kaşığı tuz ve 250 gr. şekerle birlikte bir tencerede kaynatınız. süt kaynarken içine çırpılmış yumurtaları yuvarlak parçalar halinde atıp, hemen çıkartınız, tabağa istif ediniz, kalan süte yumurtaların sarılarını katınız, hafif ateşte kaynatınız. Koyulaşınca tabaktaki topların üzerine dökerek sıcak ya da soğuk olarak servis yapınız.
Afiyet Olsun
|
|
KARTOPU Tarifleri Diğer İkram Tarifleri
|
|