|
Kartopu Lokumu |
|
kulis
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2009
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc81177
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2012
3,090 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Klasik
1 Su Bardağı şeker
1 Su Bardağı un
2 Adet damla sakızı
1 Su Bardağı çilek
2 Paket vanilya
1 Litre süt
Sana klasik bir tencerede eritilir.üzerine un eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur.sütü ilave ederek sürekli karıştırın, kaynamaya yakın şekeri, damla sakızını,vanilyayı ilave edip 4-5 taşım kaynatıp ocaktan alın.mikserle 5 dakika çırpıp,meşrubat bardaklarına alın, ılıdıktan sonra buzdolabında 4-5 saat bekletin. Buzdolabından alıp bardakların üst kısmına su koyup hafifçe sallayarak bardaktan çıkartın.ıslatılmış bıçak yardımıyla dilimleyip hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alın. Çilekleri blendırdan geçirip muhallebinin üzerine koyun.
|
Kartopu Tatlısı |
|
cembiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2012
Mesajlar: 63 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc79943
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2012
1,721 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Hamurişi
1 Litre süt
1 Çay Kaşığı Ucuyla damla sakızı
9 Yemek Kaşığı şeker
8 Yemek Kaşığı un
1 Paket vanilya
MARGARİNİ TENCEREYE KOYUP ERİTİN UNU İLAVE EDİP 1,2 DK KAVURUN. SÜTÜ YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİP HIZLICA KARIŞTIRIN.KAYNAYANA KADAR KARIŞTIRIP VANİLYA VE DAMLA SAKIZINI İLAVE EDİP ALTINI KAPAYIN. MİKSERLE 5,10 DK ÇIRPIN. BARDAKLARI SU İLE ÇALKALAYIN. MUHALLEBİYİ BARDAKLARA DÖKÜN. 2,3 SAAT BUZDOLABINDA BEKLETİN.BARDAKLARI DOLAPDAN ÇIKARIP HERBİR BARDAĞIN ÜSTÜNE SU KOYUP HEMEN DÖKÜN.MUHALLEBİNİN KENARLARININ YAPIŞIKLARINI BIÇAKLA VEYA ELİNİZLE AÇIN. BARDAĞI TERS ÇEVİRİP 5 E BÖLÜN.BÖLDÜĞÜNÜZ PARÇALARI HİNDİSTANCEVİZİNE BULAYIN. HEPSİNİ BU ŞEKİLDE YAPIN.
|
Kar Topu |
|
kutlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2012
Mesajlar: 101 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc79391
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2012
1,632 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Hamurişi
1 Paket vanilya
1 Su Bardağı şeker
2 Adet muz
2,5 Su Bardağı süt
1 Su Bardağı un
Un ve margarin kavrulur. Sırasıyla süt, vanilya ve şeker eklenip muhallebi kıvamına getirilir. Muhallebiyi 1 gece dolapta beklettikten sonra sertleşir. Ceviz büyüklüğünde bir top alıp avuç içine yayılan muhallbinin içine bir dilim muz konur ve kapatılarak top şekline getirilir. Hindistan cevizine bulanarak servis tabağına alınır.
|
Kartopu |
|
Antigone
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2012
Mesajlar: 47 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc76459
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2012
1,467 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Su Bardağı toz şeker
1 Su Bardağı süt tozu
3,5 Su Bardağı hindistancevizi
1 Kutu krema
25 Gr Sana Hamurişi
Derin bir kaba krema, SANA margarin, şeker ve süt tozu alınarak şeker eriyene kadar çırpma teli ile iyice çırpılır ve hindistancevizi ilave edilerek karıştırılır. Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak elde yuvarlanıp toplar yapılır ve buzdolabında katılaşana dek bekletilir, buzdolabından aldıktan sonra hindistancevizine bulanarak servis tabağına dizilir.
|
Kartopu |
|
fiber
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2013
Mesajlar: 72 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc85616
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2013
1,463 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
2 Adet yumurta akı
0,5 Adet limon kabuğu
1 Su Bardağı şeker
2,5 Su Bardağı hindistan cevizi
Yumurta aklarını güzelce çırpıp içine şekeri ekliyoruz ve çırpıyoruz.Limon kabuğu, hindistan cevizini ve margarinimizi ekledikten 1 bardak unla sonra elimizle yuvarlayıp tepsimize sıralayıp fırınımızda 10 dk kadar pişiriyoruz.
|
|