|
Karyağdı Hatun |
|
gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
|
Kısa URL: https://ml.md/lc973
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2006
2,895 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket tuzsuz etimek
2 su bardagi toz seker
2 su bardagi su
Süslemek İçin:
1 adet nar
Hindistancevizi
Kreması İçin:
1 kg. süt
5 yemek kasigi pirinç unu
2 kahve fincani toz seker
1 paket vanilya
1 poset krem santi
1 su bardagi süt
Etimekleri kirip, tepsiye yerlestirin. Sekeri yakip, karamel haline gelince 2 su bardagı su ile kaynatın. Etimeklerin üzerine dökün. Pirinç unu, toz seker, vanilya ve 1 kg. süt ile krema yapin. Etimeklerin üzerine yayin. Krem santiyi 1 su bardağı süt ile çirpip, kremanin üzerine sivayin. Üzerine hindistancevizi serpip, nar ile süsleyin.
ML® Karyağdı Kurabiyesi için tıklayın
|
KARYAĞDI |
|
Ala Turca
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc51403
Gönderme Tarihi: 05.May.2010
2,213 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 paket diyet etimek
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 litre süt
8 yemek kaşağı irmik
8 yemek kaşığı şeker
2 paket krem şanti
1 su bardağı hindistancevizi
Yapılışı:
Etimekleri dikdörtgen bir tepsiye sıraladıktan sonra 2 bardak şeker ve su kaynatılarak üzerlerine dökülür. 1 kg. sütten ayrılan 1 bardak süt 2 paket krem şantiyle çırpılır. Buz dolabında bekletilir. Kalan süt, 8 yemek kaşığı irmik, 8 yemek kaşığı şekerle pişirilir. Şerbetli etimeklerin üzerine her tarafına yayılacak şekilde dökülür ve tam soğuması beklenir. Soğutulmuş etimekli tatlının üzerine krem şanti muntazam br şeküde bıçak yardımıyla yayılır ve bol hindistancevizi serpilir. Buzdolabında bekletilir.
ML® Karyağdı Bisküvisi için tıklayın
|
Kar Yağdı Hatun Tatlısı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc111102
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2015
3,752 defa indirildi / yazdırıldı
|
Almanya Türk Toplumu
1 paket tuzsuz etimek
2 su bardagı toz seker
2 su bardagı sıcak su
Krema için:
1 litre süt
1 paket vanilya
2 kahve fincanı seker
5 yemek kasıgı pirinç unu
1 paket krem santi ve bolca hindistancevizi
Etimekleri bir kaba küçük küçük kırın.Bir tavaya sekeri koyun ve karamelize edin. Sıcak suyu dikkatlice dökün. Sekeri sıcak suda eriyene kadar karıstırın.Etimeklerin üstüne dökün. Bir kapta süt,seker ,vanilya ve pirinç ununu karıstırıp muhallebi yapın.Muhallebiyi etimeklerin üstüne dökün. Oda ısısına gelince buzdolabına koyun. İyice soguduktan sonra krem santiyi hazırlayın. Krem şantiyi kasıgın tersiyle tatlının üstüne yayın. Bolca hindistancevizi serpin.
|
|