|
Kasap Köfte |
|
ağır osman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.11.2012
Mesajlar: 87 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc83659
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2012
2,448 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. kuzu kıyma
1 kg dana döş kıyma
1 demet maydanoz
2 adet soğan
4 çorba kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber
2 çay kaşığı kimyon
1 adet yumurta
Kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu, galeta ununu, tuzu, yumurtayı ve baharatını ekleyin. İyice yoğurun. Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinle şekillendirin. Izgarada pişirin. İstediğiniz garnitürle birlikte servis yapın.Kıymalı karışımı ocaktan alın, kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip tatlandırın. Karışımı, her patlıcanın ortasındaki boşluğa paylaştırın. İsteğe göre üzerlerine dilimlenmiş domates ile sivribiber yerleştirin. Sosu için 2 bardak sıcak suda salçayı çırpın ve bu sosu tepsinin kenarından dökün. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin.
Fotoğraf "mayda" tarafından gönderildi. 23.11.2020
|
Kasap Köftesi |
|
tepegöz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.02.2014
Mesajlar: 36 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc96315
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2014
2,224 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram bonfile
600 gram kıyma
1 adet soğan
1 yumurta
4 dilim ekmek içi
5 dal maydanoz
Tuz, karabiber, kekik, kimyon
2 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Bonfile eti keskin bir bıçakla satır kıyması gibi irice çekin. Üzerine kıymayı ekleyip karıştırın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta ve sarımsağı ilave edip zeytinyağı ile güzelce yoğurun hepsini. Baharatları da ekleyip bu harcı bir gece dinlendirin. Daha sonra elinizle ince köfteler hazırlayarak ızgarada ya da yağsız tavada pişirin.
Fotoğraf "bronz" tarafından gönderildi. 02.10.2015
|
Kasap Köftesi |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc103924
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2014
1,609 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram kuzu bonfile
300 gram dana kıyma
1 adet soğan
1 yumurta
4 dilim ekmek içi
5 dal maydanoz
Tuz
Karabiber, kekik ve kimyon
2 tatlı kaşığı sarımsak tozu
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Bonfile etini keskin bir bıçakla satır kıyması gibi irice çekin. Üzerine kıymayı ekleyip karıştırın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta ve sarımsağı içine ekleyip zeytinyağıyla güzelce yoğurun. Baharatları da ilave edip bu harcı bir gece dinlendirin. Daha sonra mutfak robotunda iyice ezin, sonra elinizle ince köfteler hazırlayarak ızgarada ya da yağsız tavada pişirin. İki değişik et kullanıldığı için farklı bir köfte oluyor, çok lezzetli bir köfte mutlaka denemelisiniz.
|
Kasap Köftesi |
|
poster
Aşçı
Kayıt: 20.05.2015
Mesajlar: 18 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc107792
Gönderme Tarihi: 22.May.2015
1,615 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kıyma
1 soğan
2 diş sarımsak
1 tutam karbonat
1 tatlı kaşığı kekik, pul biber
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı kuyruk yağı
Köfteyi hazırlamak için kıymayı, rendelenmiş soğanı, sarımsağı, kuyruk yağını ve baharatları bir kabın içinde yoğurun. İçine karbonat koyarsanız Tekirdağ köftesi gibi olacaktır. Ama dağılsın isterseniz içine karbonat koymayın. Bir miktar galeta unu ekleyip yoğurmaya devam edin. Köftelere elinizle yassı yuvarlak şekli verip tepsiye dizip 200 derecede pişirin. Ya da ızgarada tavada da pişirebilirsiniz. Fırından çıkartıp közlenmiş domates ve biberle ikram edin.
|
Kasap Köftesi |
|
insancıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2019
Mesajlar: 62 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc144241
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2019
681 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram köftelik kıyma
2 soğanın suyu
3 yemek kaşığı galeta unu
1 yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 adet kuru defne yaprağı
Tuz
Kıymanızı rahat yoğurabileceğiniz genişçe bir kaba alın. Başka bir yerde soğanlarınızı rendeleyin ve sularını sıkın.
Soğan suyunu kıymanın üzerine ekleyin. Ardından yumurta, zeytinyağı galeta unu, rendelenmiş sarımsak, karbonat, kimyon, karabiber ve tuzu ilave edin. Son olarak defne yaprağını da elinizde ufalayıp köfte harcınıza ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
Köfte harcınızı 2 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra çıkarıp şekil verin.
Pişirme aşamasına geldiğinizde yapışmaz tavanızı iyice ısıtın. Köfteniz zaten yağlı olduğundan tavayı ayrıca yağlamaya gerek yoktur. Köftelerinizin iki tarafını da güzelce kızartın.
|
Kasap Köfte |
|
al ışık
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2020
Mesajlar: 24 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc154382
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2020
1,058 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
Yarım kilogram kıyma (2 kere çekilecek )
1 çay bardağı galeta unu veya kuru ekmek
1 çay bardağı soğuk su
1 adet soğan (rendelenmiş suyu sıkılmış )
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Yoğurma kabına kıyma, rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan suyunu atıp soğanı kullanıyoruz.
Galeta unu veya kuru toz haline gelmiş ekmek olabilir baharatlar zeytinyağı ve suyu da ekleyip bir güzel yoğuruyoruz.
İyice yoğurmak yaklaşık 10 dk boyunca yoğuralım.
En son köftelerin hepsini elimize toplayıp hızlıca yoğurma kabına atalım.
Top atar gibi bu işlemi 40 kez tekrarlıyoruz. Bu sayede köftemiz sıkılaşıyor.
|
|