|
|
Kaşarlı Makarna |
|
ferzan ata
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.03.2017
Mesajlar: 48 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc140426
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2019
669 defa indirildi / yazdırıldı
|
Spagetti
Kaşar peyniri
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Su
Domates sosu
Öncelikle yapacağınız makarnanın miktarına uygun bir şekilde tencerede sıcak su kaynatmalısınız. Sıcak su kaynarken içine tuz atılmalıdır.
Sıcak su tam olarak kaynadıktan sonra tercihen yumurtalı makarna kaynar suyun içine atılır.
Makarna atıldıktan sonra da bir miktar tuz atılması gerekmektedir. Makarna yaklaşık 12-13 dakika orta ateşte kaynadıktan sonra süzgeç yardımıyla makarna süzülür.
Tencereye tereyağı atılarak kavrulur, kavrulan tereyağın içine daha önce süzdürülen makarna eklenir.
Domates sosu isterseniz tereyağla birlikte domates sosunu da kavurabilirsiniz.
Son olarak ince ince rendelenen kaşar peynirleri makarnanın üzerine dökülür ve afiyetle yenir.
|
Kaşar Peynirli Makarna |
|
koza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.02.2009
Mesajlar: 30 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc34727
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2009
2,419 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram 1 numara makarna
10 bardak su
2 silme çorba kaşığı tuz
ÜSTÜNE:
100 gram sadeyağı, ya da margarin (5 çorba kaşığı)
50 gram kaşar peyniri
1 Bir tencereye; 10 bardak su ile 2 silme çorba kaşığı tuz koyarak, suyu kaynamaya bırakmalı, kaynayınca buna; birer parmak uzunluğunda parçalara kırılmış 500 gram 1 numara makarna koyarak makarnalar pişip de yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 15-20 dakika haşlamalı, sıcak sularını döktükten sonra soğuk su ile yıkamalı ve süzülmeye bırakmalıdır.
2 Makarnalar süzülmekte iken, bir tencereye; 5 silme çorba kaşığı sadeyağ, ya da margarin koyarak, yağı hafifçe kızdırmak, sonra da kızdırılmış bu yağı süzmüş olduğumuz makarnalara dökerek kaşıkla karıştırmalı, bunları, ancak 1 dakika sote etmeli, sonra da makarnaları tabağa alarak üstlerine, rendelenerek ufalanmış 50 gram peynir katmalı ve servis yapmalıdır.
|
|
Kaşar Peynirli Makarna Tarifleri Şehriye Tarifleri
|
|