|
Kaşarlı Ekmek |
|
adem elması
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.10.2011
Mesajlar: 46 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc68836
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2011
1,851 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Dilimlenmiş ekmek
3 yumurta
1 su bardağı süt
Yumurtayla süt karıştırılır biraz tuz eklenir dilimlenmiş ekmekler bu karışıma batırılır yağlanmış fırın tepsisine dizilir ekmeklerin üzerine kaşar serpilir. 200 derede fırında 15 dakikada pişer.
|
Fırında Kaşarlı Ekmek |
|
mihrican
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.08.2013
Mesajlar: 24 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc91521
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2013
5,578 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 dilim tost ekmeği
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kekik
6 dilim kaşar peyniri
Yumuşak tereyağı salça ve kekik karıştırılır. Ekmek dilimlerine sürülür. Fırın kabına dizilir. Üzerlerine dilim kaşar peynirleri bırakılır. 200 derece fırına verilir. Kaşarlar erimeye başlayınca alınır. Sıcak servis yapılır.
|
Kaşarlı Ekmek Dilimi |
|
bilge tan
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.02.2015
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc105488
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2015
1,393 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet tost ekmeği
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı rende taze kaşar
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
Kaşar, kekik ve pul biber karıştırılır. Ekmek dilimlerine tereyağı sürülür ve tepsiye dizilir. Üzerlerine kaşarlı karışım bırakılır. 170 derece fırında açık pembe renk kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 09.10.2023
|
Fırında Kaşarlı Ekmek |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105515
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2015
1,415 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşıgı tereyağı
1 adet tava ekmegi
1 kalıp dilimlenmiş kaşar peyniri
2 adet taze sogan
1 miktar yeşillik
Yeşillikler ve soğanlar doğranır. Ekmek ortadan ikiye bölünür. Üst kısımları, tam ekmek kopmadan kare kare kesilir. Aralarına yeşillikler, soğan ve kaşar peyniri karıştırılıp konulur. Üzerine, ekmeğin üst kısmı kapatılır. Eritilmiş tereyagı dökülüp, fırına verilir. 15 dakika kızartılıp, servis edilir.
|
Kaşarlı Ekmek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174735
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2023
179 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ekmekleri dilimleyin.
Üzerine tereyağı sürün ve kaşar rendeleyin.
Sonra tepsiye dizerek fırına sürün.
Fırından çıkardıktan sonra zeytin, domates ya da yumurta ile süsleyebilirsiniz.
Not: Ekmeği çıtır sevmeyenler sütle ıslatabilir.
|
|