3 Su Bardağı Pirinç
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
1 Su Bardağı Et Suyu
1 adet Soğan
2 adet Defne Yaprağı
1 kase Kaşar Peyniri
1 tatlı kaşığı Tuz
Yeteri kadar Su
Pirinci ve kuş üzümünü suya ıslayalım. Tencereye tereyağını koyun eritin. Soğanı küçük, küçük doğrayın ve kavurun. Defne yaprağı, kuş üzümünü de ekleyin. Bu malzemeler kavrulduktan sonra yıkadığınız pirinci de ilave edin ve karıştırın üstüne et suyunu ve sıcak suyu, tuzunu ilave edin. Pişirin pilavı borcama alıp üzerine rendelenmiş kaşarı ekleyin ve fırına verin kaşarlar eridikten sonra çıkarıp servis yapın.
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 10.06.2015
|