Kısa URL: https://ml.md/lc71001
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2011
2,776 defa indirildi / yazdırıldı
5 Patates
250 gr un
1 bardak Kaşar Peyniri
Biraz tuz
Tereyağ
Patatesleri soyup, doğradıktan sonra bir tencereye alın. Patateslerin üzerine 5 cm çıkacak kadar su koyun. Tuz ilave edin. Kaynamak üzereyken üzerine unu serpin. Karıştırmadan tencerenin kapağını kapatm. Suyu bitene dek ağır ateşte pişirin. Sonra karışımı püre haline getirin. Tencereye tekrar ağır ateşin üzerine alın. Pürenin bir bölümünü tencerenin kenar kısımlarına sıvayın. Bu işlemin amacı pürenin biraz kuruyup, kolay şekil alabilmesi. Sonra kaşıkla alarak, servis tabağına yerleştirin. Patatesli karışımın hepsini bu şekilde bitirin. Üzerine eritilmiş tereyağı dökün. Rendelenmiş peynir serperek, servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc134435
Gönderme Tarihi: 29.May.2018
2,785 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet patates
2 su bardağı süt
Tuz
1 kase rendelenmiş kaşar
Patatesleri kabuklarını soyduktan sonra küp küp kesip üzerine tuz atdıktan sonra sütüde ekleyip haşlayın.
Haşlanan patatesleri blendır yardımı ile püre haline getirin.
Bir borcama döküp üzerine rendelenmiş kaşarı ilave edin ve fırına verin üzeri kızarana kadar pişirin.