|
Kaşarlı Patlıcan |
|
can su
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2014
Mesajlar: 23 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc99640
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2014
1,779 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet patlıcan
2 adet kuru soğan
200 gr dana eti
3 adet domates
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
2 kaşık margarin
1 su bardağı sıvıyağ (patlıcanı kızartmak için)
2 su bardağı kaşar rendesi
4 diş sarımsak
Patlıcanların kabuklarını tamamen veya alacalı olarak soyarak çok ince olmamak şartıyla yuvarlak olarak doğrayalım ve tuzlu suda yarım saat bekletelim. Etleri jülyen olarak keselim (yani ince uzun şekilde). Soğanları ve domatesleri küp küp doğrayalım. Etleri bir kaşık yağda soteleyelim ve suyunu bırakıp çekinceye kadar kavuralım ayrı bir yerde soğanları karamelize oluncaya kadar bir kaşık sana margarin ile kavuralım, üzerine domatesleri ekleyip bir süre karıştırarak pişirelim.Etleri ve soğan, domates karışımını aynı kapta birleştirelim.
Biber ve domates salçasını bir bardak (bu etin cinsine bağlı olarak değişir, gerekirse daha fazla ekleyelim) sıcak suda eritip kekik, kimyon ve karabiber ekleyerek salça eriyinceye kadar karıştırıp etlerin üzerine dökelim ve etler yumuşayıncaya kadar pişirelim . Ben etlerin pişmesini bekleyecek zamanım olmadığı için 15 dk kadar düdüklü tencerede pişirdim.Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanların suyunu elimizle sıkalım ve kızgın yağda kızartıp, kağıt havluda fazla yağlarının süzülmesini bekleyelim.
Etler pişince kızarttığımız patlıcanları ekleyerek 5 dakika daha kısık ateşte pişirelim, çok az su kalmış olmasına dikkat edelim. Bu arada fırınımızı 200 dereceye ayarlayalım.
Karışımı bir fırın kabına alalım ve fırında yaklaşık 10 dakika pişirelim.
Üzerine bir katman oluşturacak kadar kaşar peyniri rendesini ekleyelim ve kaşarlar eriyince fırından çıkartalım ve sıcakken servis yapalım.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 12.09.2024
|
Kaşarlı Patlıcan |
|
Canfeda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.11.2013
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc143033
Gönderme Tarihi: 27.May.2019
510 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet patlıcan
3 yemek kaşığı kaşar peyniri
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam tuz
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Fırın kabına dizin, rendelenmiş kaşarları üzerine yerleştirin. Fırına koyun, kaşarlar eriyene kadar bekletin.
Küçük bir kapta kırmızı pul biber, karabiber ve tuzu karıştırın. Patlıcanları fırından çıkarır çıkarmaz hazırladığınız karışımı üzerine serpin. Sıcak servis yapın.
|
Kaşarlı Patlıcan |
|
masa üstü
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.03.2020
Mesajlar: 26 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc149042
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2020
427 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 patlıcan
2 adet büyük boy domates
1 soğan
½ çay bardağı sıvı yağ
3 çeşit renkli biber
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
İnce dilim kaşar peyniri
Geniş bir tavaya sıvı yağ ve ince doğranmış soğanı alın. Soğanlar hafif pembeleşince ince doğranmış biberleri ekleyin.
Rendelenmiş domatesi ve rendelenmiş sarımsağı tavaya alın.
Karabiber, kırmızıbiber, şeker ve tuzu ekleyip iyice kavurun.
Patlıcanları yıkayın ve alacalı olarak kabuklarını soyun. İnce dilimlediğiniz patlıcanı teflon tavada kızartın.
Fırın kabına kızartılmış patlıcanları dizin.
Ardından domatesli harçtan ekleyin ve üzerine de patlıcan dizin.
Bir patlıcan, bir domatesli harç , bir kaşar peyniri olacak şekilde dizin. Üzerine ince dilim kaşar peynir dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
|
|