Kısa URL: https://ml.md/lc22098
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2008
3,055 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet ekmek hamuru (fırından alınabilir)
2 çorba kaşığı ketçap
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı toz şeker
2 su bardağı rende kaşar
Hamur açılır, yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Üzerine ketçap, yağ, şeker karışımı sürülür. Sonra kaşar serpilir. 190 derece fırında hamurun kenarları pembeleşene dek pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc19688
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2007
5,343 defa indirildi / yazdırıldı
2 kahve fincanı zeytinyağı
2 kaşık domates salçası
2 su bardağı un
10 gr. maya
100 gr. kaşar peyniri
Unu hamur tahtasına eleyiniz.
Ortasını açıp mayayı koyup ılık suyla mayayı iyice eziniz.
Etraftan un alıp mayayı biraz koyulaştırıp üzerini unla kubbe şeklinde kapatınız.
Unun üzeri çatlayınca ılık su. ye zeytinyağı koyup kulak memesi yumuşaklığında bir Samur yapıp ılık bir yerde mayalandırınız.
Hamur mayalanınca istediğiniz şekilde ve büyüklükte açıp yağlanmış bir tepsiye koyunuz. Tekrar ılık bir yerde biraz mayalandırınız.
Tepsideki hamurların üzerine salça sürüp rendelenmiş kaşar peyniri koyup fırında altını üstünü pembe renkte pişiriniz.
Fırından alınca sıcak servis yapınız.