Kısa URL: https://ml.md/lc35374
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2009
2,478 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet yufka
3 adet patates
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Haşlanmış patates ezilir. Üzerine yoğurt, yağ, yumurta akı ve tuz eklenir. Adeta bir bulamaç olana kadar karıştırılır. İlk yufka serilir. Yüzeyine karışımın 1/3'ü konur ve yaylır. Sonra ikinci ve üçüncü yufka aynı şekilde yerleştirilir. Daha sonra fazla sıkı olmayan bir rulo yapılır. Buzdolabında 2 saat bekletildikten sonra 1 parmak eninde dilimlenir. Kesik kısım üste gelecek şeklde yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında açık pembe renkte pişirilir. Sonra fırından alınır. Üzerlerine birer tutam kaşar bırakılır. Tekrar fırına verilir. Kaşar kızarana kadar pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc99939
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2014
1,920 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı eritilmiş margarin
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kaşar peyniri
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı pulbiber
100 gr beyaz peynir
1 yemek kaşığı susam
Bütün malzeme karıştırılıp yumuşak bir hamur yapılıp bezelere ayrılır. Peynirler rendelenip iç malzemesi karıştırılıp iç hazırlanır. Bezeler açabildiğimiz kadar ince açılıp yağlanır iç serpip rulo yapıp 10 cm eninde kesip tepsiye dizilir yumurta sarısı sürüp susam serpip 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.