|
|
Kaşarlı Simit |
|
anfora
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc31254
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2008
3,119 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket tereyağı
1 su bardağı rende kaşar
3 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 paket kabrtma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
1 adet yumurta beyazı
1 su bardağı susam
Oda ısında yumuşamış tereyağı ve diğer malzemelerle ele yapışmayan hamur yapılır. Yarım saat dinlendirilir. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır. Önce 4 parmak eninde fitiller yapılır, örülür, sonra uçları birleştirerek halka şekli verilir. Yağlamış tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta beyazı sürülür, susam serpilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
|
Kaşar Peynirli Simit |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159797
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2021
593 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
5 su bardağı un
Yarım paket yaş maya (1 paket 42 gram)
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1-2 çorba kaşığı çörekotu
1 çay kaşığı tuz
Yoğurt
Sıvıyağ
Unun ortasını havuz gibi açın. Yaş maya, süt, yoğurt, sıvı yağ, tuz, 1 adet yumurta ve 1 adet yumurtanın akını ekleyip iyice yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölüp, merdane yardımıyla dikdörtgen şekilde açın. Üç parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Ayrı bir yerde peynirleri karıştırın. Hamurların ortalarına pay edip, kenarlarını kapatın ve simit şekli verin. Fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine kalan 1 adet yumurta sarısını sürün. Çörekotu serpip, önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin.
|
|
Kaşarlı Simit Tarifleri Açma Tarifleri
|
|