Kısa URL: https://ml.md/lc7460
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2006
3,958 defa indirildi / yazdırıldı
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
4 dilim ekmek
2 yemek kaşığı tereyağı
4 bardak et suyu
1 bardak tarhana
Tarhana önceden ıslatılır. Bir tencereye et suyu konarak ateşte ılıtılır. Önceden ıslatılan tarhana karıştırarak tencereye ilave edilir. Çiğ kokusu gidip belli bir kıvama gelinceye kadar pişirilir. Kâselere koyduktan sonra rendelenmiş kaşarpeyniri serpilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc52291
Gönderme Tarihi: 30.May.2010
2,008 defa indirildi / yazdırıldı
Bir miktar tarhanayı bir kâse soğuk suda 12 saat bırakınız. Sonra hamur dibe çökeceğinden hamuru oynatmadan suyu üstünden bir kaba alınız. Hamuru et yahut tavuk suyu ile eze eze sulandırınız. (Üstünden suyu almayıp kendi suyu ile de olabilir). Sonra bir tencereye koyup ateşe sürünüz. Tuzuna bakıp gereği kadar tuz ve kırmızı biber ilâvesiyle karıştıra karıştıra pişiriniz. Kâseye döküp, istenirse, üzerine rendelenmiş parmazan, ya da kaşar peyniri serpiniz, sonra bir tabağa ekmek tavası koyup çorba ile beraber servis yapınız.
Not: Çorbayı adi su ile pişiriniz. İndirmeden 9 dakika önce döğülmüş bir miktar sarımsak karıştırıp yağlı kuşbaşı kavurma ilâve ediniz. Sonra kâseye boşaltıp bir parça tulum peyniri ilâve ediniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc104811
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2015
2,155 defa indirildi / yazdırıldı
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
5 çorba kaşığı tarhana
2 diş sarımsak
6 su bardağı su
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Tencereye tereyağını ve sarımsağı alıp 5 dakika kadar kavurun. Salçayı ve suyu da üzerine ekleyip sürekli karıştırarak kaynatın. 5 dakika kadar pişince ocaktan alıp bekletin. Çorbanın üzerine rendelenmiş peyniri de paylaştırıp sıcak olarak ikram edin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 18.04.2023