Kısa URL: https://ml.md/lc26972
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2008
2,144 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEME:
150 gram pudra şekeri
150 gram un
5 adet yumurta
yarım paket vanilya
HAZIRLANIŞI:
Yumurtaların sarıları beyazları ayrılır sarılarla pudra şekeri 15 dakika tahta kaşıkla karıştırılır. Yumurta beyazları telle vurularak kar haline getirilir. Un elendikten sonra yumurta sarılarına aklarıyla ilâve edilir. Yarım paket vanilya konur. Yavaşça sulandırmadan tahta kaşıkla karıştırılır. Tepsine yağ kâğıdı konur üzerine geniş duyla 2 şer santim ara ile 8-10 santim uzunluğunda çubuk halinde hamurdan sıkılır. Tepsideki hamurlar yanyana uzunca çubuklar halinde dizilince üzerlerine bol pudra şekeri serpilir. Tepsi fırına sürülür Orta hararetli fırında 20 dakika pişirilir. Üzeri pembeleşince çıkarılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc43307
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2009
1,849 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemesi:
6 yumurta
200 gr. şeker
1/2 limon kabuğu rendesi
200 gr. un
pudra şekeri
Hazırlanışı:
Yumurta aklarını kar halini alıncaya kadar çırpın. Yavaş yavaş şekeri ilave edin. Yumurta sarılarını, rendelenmiş limon kabuğunu ve en son olarak da elenmiş unu yumurta aklarına ilave edin. Malzemeyi bir torbaya doldurun. Torbanın ucunu delin ve hamuru yağlı kağıt üzerine parça parça sıkın. Üzerine pudra şekeri ekin. Hamurları kağıt ile birlikte tepsiye dizin ve hemen sıcak fırına koyun. Üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.