3 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı yağ
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Şerbet için:
1 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/2 limon suyu
Su, şeker ve limon suyunu bir tencereye alın ve kaynatıp soğutun. Geniş bir kabın içinde tüm malzemeler karıştırılarak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Geniş bir tavada yağı kızdırın. Kızgın yağ içerisine kaşık yardımıyla tek tek dökün. Kızardıktan sonra şerbet içerisine alın ve servise hazır.
Kısa URL: https://ml.md/lc178573
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2024
94 defa indirildi / yazdırıldı
Yasemin Kuşçu
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Un
Sıvıyağ
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
Hindistancevizi
Şerbet hazırlanır, ılımaya bırakılır.
Yumurta, yoğurt, sıvıyağ ve kabartma tozu çırpılır.
Unu azar azar ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
Kızgın yağa kaşık yardımıyla tek tek dökülür.
Hamurlar kızardıktan sonra ılımaya bırakılır.
Şerbete batırılır, Hindistan cevizi ile süslenerek servisi yapılır.