|
Kaşkarikas |
|
nene hanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.04.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc124405
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2017
2,000 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 adet domates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kabakların kabuklarını jülyen doğrayıp tereyağı ile soteleyin. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Rendelenmiş domates, tuz ve karabiberi kabakların üzerine ilave edin. Domatesler suyunu çekene dek kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Kaşkarikas |
|
Hüsnü Zan
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.02.2014
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc129574
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2017
1,214 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
4 kabak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 domates
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Dereotu
Kabakları kabuklarını soymadan çubuk formunda doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Kabuklarını soyup rendelediğiniz domates, tuz ve karabiberi kabakların üzerine ilave edin. Domatesler suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Üzerine ince kıyılmış dereotu serperek ılık servis yapın.
|
Kabak Kabuğu Yemeği |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176423
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2024
109 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.muze500.com
1.5 kg. kabak
2 adet rendelenmiş domates veya 1 tatlı kaşığı salça
1.5 limon
1/2 demet dereotu
1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
Şeker
Tuz
Karabiber
Kabaklar iyice yıkandıktan sonra, kabukları yaklaşık 0,5 cm. eninde uzunlamasına soyulur ve 3-4 cm. boyunda parçalara bölünür. Bir tencereye rendelenmiş domates veya salça, yağ, su, limon suyu, tuz, şeker, karabiber, ince kıyılmış dereotu ve kabak kabukları konup pişirilir. Soğuk olarak servis edilir.
|
|