|
Kat Kat Poğaça |
|
Karadağ'lı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.06.2013
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc89776
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2013
2,587 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
2 yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat
2 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
100 gram tereyağı
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı mahlep
İçi için:
İstediğiniz herhangi malzeme
Ilık sütü ve mayayı karıştırın, un serpin, kabarıncaya kadar 10 dakika kadar bekletin. Üzerine şeker, yumurta, karbonat, limon suyu, tereyağı, mahlep ve un ekleyerek birlikte yoğurmaya başlayın. Yumuşak mayalı bir hamur hazırlayıp, üzeri kapalı olarak kabarması için 30 dakika bekleyin. Daha sonra hamurdan iki beze yapın. Bezeleri unlanmış zeminde açıp rulo yapın, bıçakla üç parmak eninde kesin. Her birini elinizle açın, istediğiniz iç malzemeyi koyup yarım ay şeklinde kapatın. Tepsiye dizdiğiniz poğaçaları üzerine bir şey sürmeden 200 derecedeki fırında 20 dakika pişmeye bırakın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 30.11.2023
|
Kat Kat Poğaça |
|
çevrimiçi
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc133095
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2018
809 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta (sarısı üzerine)
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
Yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yeterince un
Arası için:
Yumuşak margarin
Yoğurma kabımıza maya ve ılık suyu alıp mayayı iyice eritiyoruz daha sonra diğer malzemeleride ilave edip yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz
Hamurumuzu oda sıcaklığında mayaladıktan sonra hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp tabak içi kadar uzunlamasına açıyoruz ve 5 tanesinin aralarına birer tatlı kaşığı margarin sürerek üst üste koyup kelepçeli kalıbın genişliğinde açıyoruz
Kalıbın kelepçesini çıkarıp alt tabanına hamuru yerleştirip resimde görüldüğü gibi kesiyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp 10.15 dakika dinlendirdikten sonra önceden ısınmış 200 dc fırında pişiriyoruz.
|
Kat Kat Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175432
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2023
208 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu (10 gr'lık paket)
2 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için;
1 büyük patates
Pul biber
Tuz
Arası için;
Yarım paket margarin (eritilmiş)
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
İç harcı için, 1 büyük patatesi haşlayın. İçine pul biber ve tuz ekleyin.
Hamur için gereken malzemeleri yoğurma kabına alıp, yoğuralım.
Yumuşacık hamur elde edelim. Hamur zaten çabuk toparlanıyor. Hiç zorlanmayacaksınız.
Hamuru 12 bezeye ayıralım. Nişasta, un karışımıyla her bir bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açalım.
Üstüne eritilmiş margarini her yerine sürelim.
6 taneyi üst üste araları yağlanmış şekilde dizelim.
Diğer 6 bezeye de aynı işlemi yapalım.
Üst üste koyduğumuz hamurları rulo yapıp, saralım, streçleyelim.
Hamurları üst üste koyduktan sonra tekrar açmıyoruz, açmadan rulo yapıyoruz. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim. Dinlenmesinin sebebi hamurun yağı iyice çekip tel tel olması için.
Sonra hamurlarımızı 1 parmak kalınlığında dilimleyip, keselim.
Elimizle bastırıp, içine istediğimiz harcı koyalım.
Poğaçaların üstüne yumurta sarısı sürüp, 180 derece fırında 30 dakika pişirelim.
Not: Daha kabarık poğaça sevenler hamura 1 çay kaşığı sulandırılmış yaş-kuru maya ekleyebilirler.
|
Kat Kat Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175536
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2023
205 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu (10 gr'lık paket)
2 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için;
1 büyük patates
Pul biber
Tuz
Arası için;
Yarım paket margarin (eritilmiş)
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
İç harcı için, 1 büyük patatesi haşlayın. İçine pul biber ve tuz ekleyin.
Hamur için gereken malzemeleri yoğurma kabına alıp, yoğuralım.
Yumuşacık hamur elde edelim. Hamur zaten çabuk toparlanıyor. Hiç zorlanmayacaksınız.
Hamuru 12 bezeye ayıralım.
Nişasta, un karışımıyla her bir bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açalım.
Üstüne eritilmiş margarini her yerine sürelim.
6 taneyi üst üste araları yağlanmış şekilde dizelim.
Diğer 6 bezeye de aynı işlemi yapalım. Üst üste koyduğumuz hamurları rulo yapıp, saralım, streçleyelim.
Hamurları üst üste koyduktan sonra tekrar açmıyoruz, açmadan rulo yapıyoruz.
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim. Dinlenmesinin sebebi hamurun yağı iyice çekip tel tel olması için.
Sonra hamurlarımızı 1 parmak kalınlığında dilimleyip, keselim.
Elimizle bastırıp, içine istediğimiz harcı koyalım.
Poğaçaların üstüne yumurta sarısı sürüp, 180 derece fırında 30 dakika pişirelim.
Daha kabarık poğaça sevenler hamura 1 çay kaşığı sulandırılmış yaş-kuru maya ekleyebilirler.
|
|