Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Doğu Anadolu Yemekleri > Katıklı Dolma (Bitlis) (4 adet - 418,431 defa bakıldı)

Katıklı Dolma (Bitlis)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Katıklı Dolma (Bitlis)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc40122
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2009
7,332 defa indirildi / yazdırıldı




Bitlis Valiliği

Yöremizin özelliğini taşıyan yemeklerden biri de katıklı dolmadır. Katık yöremizde yoğurt anlamına gelmektedir. Yapılışı şu şekildedir;Fazla tatlı olmayan büyük bal kabakları soyulduktan sonra karpuz gibi değil de aksine olarak ortadan ikiye ayrılır. İçi temizlenir keskin bir çakı ile 2 veya 3 mm kalınlığında sarma çekilir. Çekilen bu sarma geniş bir sini veya buna benzer kapta tuzlanarak güneşte veya sobanın kenarında 1 saat ısıtılır. Böylece kabak sarma yapılabilecek duruma gelir diğer tarafta yeterli miktarda orta yağlı koyun eti makine da iki defa çekildikten sonra aynı miktarda ince bulgurla karıştırılır. Etle birlikte bir baş soğan, 2-3 adet yeşil biberle çekilir. Etle bulgura tuz biber,yabani reyhanda karıştırılarak iyice yoğrulur.
Bu hamur küçük parçalara ayrıldıktan sonra üç katlı kabakla sarılıp avuç içinde sıkıldıktan sonra gelişi güzel bir tencereye atılır. Ağzına ters şekilde bir tabak ve üstüne ağır bir cisim konulur. Başka bir yerde kaynatılmış su dolmanın üzerine konulur. Dolma çabuk piştiğinde kaynarken tabak kaldırılarak kabağın pişip pişmediği kontrol edilir ve pişmişse hemen tencere ateşten indirilir. Suyu süzülür yarım saat bekledikten sonra üzerine sarımsak ile yoğurt,kırmızı biberle kızartılmış sade yağ döküldükten sonra servis yapılır.



Katıklı Dolma (Bitlis)

subutay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.08.2010
Mesajlar: 30
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc55085
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2010
3,710 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
1 kg. iri dolmalık kabak
2 orta boy soğan
250 gr. kıyma (orta yağlı)
1 su bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kuru nane
tuz
1 tatlı kaşığı reyhan
Sosu:
1/2 kg. yoğurt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1/2 çorba kaşığı salça
3 diş sarımsak

Kabakların kabuklarını soyup üçe keselim. İç kısmını oyup bekletelim. Bir kabın içine soğanları rendeleyelim. İnce bulguru, salçayı, kıymayı, kuru nane ve reyhanı, tuzu, karabiberi ekleyip yoğuralım. Dolma içini kabaklara gevşek bir şekilde dolduralım. (Kabakların iki ucu da açıkta kalacak.) Kabakların iç kısmından çıkan parçaların bir kısmını tavla zarı iriliğinde doğrayıp tencerenin dibine yayalım. Üzerlerine kabak dolmalarını yatık olarak yerleştirelim. Kabakların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyelim. Dolmaları ağır ateşte pişirerek ateşten alalım ve ılıtalım. Üzerlerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim. Sıvı yağı kızdırıp içine 1 tatlı kaşığı kuru nane serperek ateşten alalım. Naneli yağı yoğurdun üzerine gezdirerek servis yapalım.


Katıklı Dolma (Bitlis)

yıldız
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 27
Şehir: Artvin
Kısa URL: https://ml.md/lc13271
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2007
3,461 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet kara kabak
250 gr kıyma
2 adet iri kuru soğan
1 çorba kaşığı kuru reyhan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Bal kabağına benzeyen kara kabağın kalın kabuğu satırla soyulur. Ortadan ikiye kesilir, çekirdekleri çıkarılır. Kenarlarından şerit şeklinde kesilir. Kabak şeritlerin yumuşaması için üzerine tuz konur, hafif ovulur. (Yapış yapış olması normaldir.) Sonra yıkanır. Kıyma, rende soğan, reyhan, tuz, rende soğan ve karabiber iyice yoğrulur. Köfte gibi , ceviz büyüklüğünde toplar yapılır. Bu toplar şerit şeklinde kabaklara sarılır. Daha sonra dolmalar az suda , kısık ateşte haşlanır. Servis tabağına aktarılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yakılmış tereyağ-pul biber karışımı gezdirilir.

Not: Bu kabağın çekirdekleri kuruyemiş olarak tüketilir.


ML® Katıklı Dolma için tıklayın


Katıklı Dolma (Bitlis)

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc63029
Gönderme Tarihi: 07.May.2011
3,409 defa indirildi / yazdırıldı




Emine Beder

2 orta boy soğan
350 gr. yağsız kıyma
1 su bardağı ince bulgur
2 çorba kaşığı reyhan
tuz
karabiber
pul biber
Üzeri için:
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı veya 5 çorba kaşığı sıvı yağ

Kabakları 3 cm eninde dilimler halinde doğrayalım ve iç kısımlarını bıçak yardımı ile oyalım. Bir kapta küp doğranmış soğanları, ince bulguru, kıymayı, tuzu baharatları ve reyhanı karıştıralım ve iyice yoğuralım. Karışımı kabakların boşluklarına doldurup tencereye dizelim. Kabakların yarısına gelecek kadar kaynar su ilave edelim. Ağır ateşte pişirelim. Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirelim.






Katıklı Dolma (Bitlis) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(4 adet Katıklı Dolma (Bitlis) 418,431 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort