Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Katıklı Ekmek (Ispanaklı) (Hatay)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Katıklı Ekmek (Ispanaklı) (Hatay)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc44424
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2009
6,689 defa indirildi / yazdırıldı




Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak


1 kg. mayalı hamur (5 yumak)
1 kg. ıspanak
200 gr. tuzlu yoğurt
2 adet orta boy soğan
yemek kaşığı toz biber
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz

Kök tarafları kesilerek ayıklanan ıspanak iyice yıkanır, süzülür. Avuç içinde sıkılır, suları iyice alınır. Üzerine ince doğranmış soğan ve tuz eklenip iyice yoğrulur. Üzerine tuzlu yoğurt, biber ve kimyon eklenerek karıştırılır. Zeytinyağının yarısı eklenerek malzeme harmanlanır. Taş fırına gönderilen harç, fırında 10 cm. çapında açılan hamurların ortasına yerleştirilip üstleri kapatılır. 5 dk. hamur dinlendirilmeye alındıktan sonra mevcut zeytinyağı ile el bastırılıp hamur açılmaya başlanır. Bu işlem, hamur yaklaşık 30 cm. çapında oluncaya kadar devam eder ve sıcak fırında 4 dk. pişirilerek servise hazır hale getirilir.

Antakya mutfağında katıklı ekmek içleri kış ve yaz aylarına göre farklılık gösterir. Biz bütün içlerin tarifi yerine, kullanılan malzeme içlerinin tariflerini verip, aynı sistem içerisinde yapıldığını beyan etmekle yetineceğiz.

a. Ispanaklı ( ıspanak, tuzlu yoğurt, salça biber, kimyon, tuz, soğan, zeytinyağı)
b. Semiz otlu (semiz otu, çökelek, zeytinyağı)
c. Çökelekli (çökelek, salça biber, soğan, zeytinyağı)
d. Maydanozlu (maydanoz, çökelek, soğan, zeytinyağı)


ML® Katıklı Ekmek için tıklayın

ML® Katıklı Ekmek Videosu



Katıklı Ekmek (Hatay)

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc104558
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2015
3,809 defa indirildi / yazdırıldı




Hatay Valiliği
Hatay Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Dr. Kadriye ŞAHİN


1 kg un
1 kg ıspanak
2 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
2 su bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
4 yemek kaşığı çökelek
Pul biber

Hamuru yoğrularak mayalanmaya bırakılır. Ispanakların sap kısımları kesilir, yıkanarak suyu süzdürülür ve ince doğranır. Soğanlar ince doğranır. Ispanağın içine soğan, tuzlu yoğurt, çökelek, pul biber, zeytinyağının yarısı katılır ve karıştırılır. Arzu eden bir kaşık salça da ekleyebilir. İçi hazırlandıktan sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır. Zeytinyağı ile yağlanmış tahta üzerinde el ile iyice açılır. Ortasına iç malzemesi konularak kanları karşılıklı gelecek şekilde katlanır. Tam ortası çok az açık kalır. İçli pide şekli verilir. Tepsinin tabanı yağlanır ve börekler dizilir. Üzerleri yağlanarak fırında pişirilir.



Katıklı Ekmek (Hatay)

ahmet dayı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.12.2019
Mesajlar: 29
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc147632
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2020
1,149 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilogram ıspanak
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
150 gram çökelek peyniri
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuzlu yoğurt

Hamuru yoğurup mayalanması için dinlendirin.
Ispanakların saplarını kesip yıkayın. Suyunu süzdükten sonra ince ince doğrayın.
Soğanları da ince ince doğrayıp ıspanağın üzerine ekleyin.
Çökelek, pul biber, zeytinyağını da ilave edip karıştırın.
Eğer isterseniz harcınıza salça da ekleyebilirsiniz.
Hamurunuz dinlenince mandalina büyüklüğünde bezeler alın.
Ekmek tahtasını yağlayıp üzerinde ince bir şekilde elinizle açın.
Ortasına iç malzemeyi koyup ortası açık kalacak şekilde katlayın.
Tepsiye yerleştirip üzerini yağlayın ve fırına verin.







Katıklı Ekmek (Ispanaklı) (Hatay) Tarifleri Burdur Yemekleri



(3 adet Katıklı Ekmek (Ispanaklı) (Hatay) 191,030 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası