|
Katlama Böreği (Eskişehir) |
|
meryem kız
Aşçı
Kayıt: 09.03.2020
Mesajlar: 19 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc149189
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2020
520 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 kahve fincanı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
5,5 su bardağı un
125 gram eritilmiş tereyağı
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
1 su bardağı pudra şekeri
Limon suyu ve karbonatı yoğurma kabına alın.
Yumurta, yoğurt, su, zeytinyağı ve tuzu ekleyin.
Unu da azar azar ilave edip kulak memesi kıvamında pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurun üzerini örtüp oda sıcaklığında 30 dakika bekletin.
Dinlenmiş hamurdan eşit büyüklükte 5 adet beze yapın.
Bezeleri hafif unlanmış zeminde 30-35 santimetre çapında yufkalar oluşturacak şekilde açın.
Yufkaları, aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste dizin.
Yağlayıp üst üste koyduğunuz yufkaları kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın.
Ruloyu 1 parmak eninde dilimleyin.
Hamur dilimlerini kestiğiniz tarafları yukarı bakacak şekilde tezgaha yerleştirin.
Üstlerine elinizle hafifçe bastırarak, 7-8 santimetre çapında olacak şekilde inceltin ve hafifçe unladığınız tepsiye alın.
Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırıp hazırladığınız hamurları kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
Kızgın yağdan süzerek aldığınız katlamaları servis tabağına yerleştirin ve üstlerine pudra şekeri serpin.
Ilık haldeyken servis yapın.
|
Katlama Böreği (Eskişehir) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc40417
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2009
3,505 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.eskisehirliyiz.biz
Kullanılacak malzeme
2 kg un
250 gr. yoğurt
bir su bardağı sıvı yağ
iki bardak su
Tuz
Hazırlanışı:
Yukarıdaki malzemeler karıştırılarak yumak haline getirilip dinlendirilir. Biraz un ve nişasta ile tavlanıp, yedi pazı (yufka) açılır. Açılan her pazı yağlanır. Sonra bu pazılar rulo haline getirilir ve birer parmak arayla kesilir. Kesilen humurlar tekrar açılır ve bol yağda kızartılır. Kabarması için de göbek kısmına kaşıkla hafifçe vurulur. Piştikten sonra üzerine bir miktar toz ya da pudra şeker ilave edilerek servis yapılır.
|
Katlama Böreği (Eskişehir) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31607
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008
3,959 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Un, yoğurt, sıvı yağ, su ve tuz karıştırılarak yumak haline getirilip dinlendirilir. Biraz un ve nişasta ile tavlanıp, yedi pazı (yufka) açılır. Açılan her pazı yağlanır. Sonra bu pazılar rulo haline getirilir ve birer parmak arayla kesilir. Kesilen hamurlar tekrar açılır ve bol yağda kızartılır. Kabarması için de göbek kısmına kaşıkla hafifçe vurulur. Piştikten sonra üzerine bir miktar toz ya da pudra şeker ilave edilerek servis yapılır.
|
|