|
|
Katmer Tatlısı |
|
yaralı yürek
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2007
Mesajlar: 29
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16831
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2007
3,295 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru:
1 yumurta,
3,5 su bardağı un,
1 su bardağı ılık su,
150gr tereyağı,
750ml sıvıyağ (kızartmak için)
Şerbeti:
4 su bardağı şeker,
4,5 su bardağı su,
yarım limon
Şerbeti için şekerle suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp soğutun. Hamur malzemelerinden kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Altı parçaya ayırın. Her birini 15cm çapında açın. 100 gr tereyağını eritip (malzemelerden ayrıca) her parçayı yağlayıp üst üste koyun, (en üstü yağlanmayacak) Yağ biraz donunca merdaneyle inceltip (35-40cm çapında) yufka haline getirin. Rulo şeklinde sarın. 10-15 dakika buzlukta ardından 30 dakika buzdolabının alt gözünde bekletin. 1 parmak eninde verev veya yuvarlak şekilde kesip kızgın yağda kızartın. Kızarttığınız tatlıları anında soğuk şerbete atın. Şerbetin içinden alıp hindistancevizi, ceviz veya fiştik serperek servis yapabilirsiniz.
|
TEREYAĞLI KATMER TATLISI |
|
karayaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc54168
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2010
2,363 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elenmiş 1 kilo una 48 gram erimiş tereyağı, 9 yumurta, 20 gram tuz, 1 fincan küllü su koyup yoğurunuz. Yoğururken elinizi devamlı yağlayarak hamura 48 gram erimiş yağ daha yediriniz. Hamurdan bezeler yapıp, üzerlerine basarak yassıltıp tahtanın kenarına diziniz. Bezle örtüp yarım saat bırakınız. Hamurdan yumurta gibi parça parça kesiniz. Bunlardan bir parçayı ince açıp oklavaya sarıp diklemesine tutunuz. Yufkayı elinizle yukarıdan aşağıya çekiniz, topluca sonuna kadar indirip oklavayı çıkarınız. Yufkanın üstüne elinizle basıp bırakınız, öteki parçaları da böyle yapınız. Bunları birer çay fincanı tabağı büyüklüğünde tekrar merdane ile açınız, tavada kızgın tereyağıyla kızartıp süzünüz, soğuk şerbete atınız.
|
|
Katmer Tatlısı Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri
|
|