Kısa URL: https://ml.md/lc138504
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2018
579 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı içine, sarısını üstüne kullanacağız)
1 paket kuru pakmaya
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
Alabildiği kadar un
Ilık su 1 bardak
Arası için:
75 gr tereyağı (oda sıcaklığında beklemis olacak )
100 gr peynir
İsteğe bağlı; zeytin, sosis vs.
Sutu ılik olacak sekilde ısıtıyoruz ve tüm Malzemeleri sırayla ekliyoruz ve 5 dk kadar karıştırıyor mayalanmaya bırakıyoruz.
Hamur mayalandiktan sonra bezelere ayırıp tepsi boyunda açıyoruz ve aralarina tereyagi sürüyoruz hamuru iç içine istiyoruz ve her katladigimiz kata tereyagi suruyoruz 3 4 tane bezeyi bu şekilde yaparak buz dolabında 30 -45 dk bekletiyoruz sonra açmaya başlıyoruz </span>
Açtığımız hamuru ucken şekilde parçalara ayırıp kesiyoruz iç malzemeyi katıp rulo yapıyoruz uzerine yumurta sarisi (istege bagli ) surup çorekotu ve susam serpip isıttığımiz 180 derece fırında 20 dk pisiriyoruz servise hazir.
Kısa URL: https://ml.md/lc121724
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2016
1,192 defa indirildi / yazdırıldı
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket kuru maya
3 su bardağı un
Ara malzemesi:
100 gram margarin
içi için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Unun ortasına yumurtanın akını ve mayayı koyun.
Sonra yoğurdu, yağı ekleyin. Kulak memesi kıvamında olana kadar suyu ekleyin ve yoğurun.
Merdane ile açın iki eşit parçaya ayırın ve margarini eritin açtığınız iki parça hamura sürün. Hamurları rulo yaparak üst üste koyun bu şekilde rulo yapın.
2 Parmak eni olacak şekilde ruloları kesin.
Kestiğiniz parçaları el yardımıyla açın ve kaşarı koyun ve kapatın üzerine yumurtanın sarısını sürün ve çörekotu serpin 200 derece de ısınan fırında pişirin.