|
Kavala Kurabiyesi |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157511
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2021
466 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 paket margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
Yarım rendelenmiş limon kabuğu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
125 gr ayıklanmış beyazlatılmış badem
Yarım kg un
Önce bademleri renk alana kadar kavurup ince ince kıyalım.
Eritilmiş ve soğumuş margarini mikser ile kar beyaz oluncaya kadar mikserle çırpalım.
Üzerine pudra şekerini, yumurta sarısını, vanilyayı, limon kabuğunu, kabartma tozunun, bademi döküp ve avuçlarınızla iyice yoğurun.
Hamuru merdaneyle açıp kalıpla yada bardakla yuvarlaklar kesin.
Yuvarlakları tekrar keserek ay şekli verin.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin.
180 derece ısıtılmış fırında hafif renk alana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız kurabiyeleri hemen bol pudra şekerine batırın.
Not: Bu tarif Kavala'da Makis Baba'dan alınmış. Makis Baba'nın kavala kurabiyesi dünyaca ünlüymüş.
|
Kavala Kurabiyesi |
|
konukperver
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.05.2014
Mesajlar: 20 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc98218
Gönderme Tarihi: 14.May.2014
1,952 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket yumuşamış margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı badem
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
Yumuşamış margarini sıvıyağı ve pudra şekerini iyice karıştırıyoruz.Sonra ununu ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Bademleri teflon bir tavada çıt çıt diye ses gelene kadar ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Ilınan bademleri de hamura ekliyoruz. Sonra hamurumuzu resimde gördüğümüz gibi ya bardakla ay şeklinde kesip yada ay çöreği gibi şekil verip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Önceden ısıttığımız fırınımızda üzeri kızarmadan pişiriyoruz.Üzeri beyaz olacak fırını kapatıp kurabiyelerin içini çekmesini bekliyoruz. Ilıkken üzerine pudra şekeri eliyoruz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.04.2024
|
Kavala Kurabiyesi |
|
arşın
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.11.2013
Mesajlar: 21 Şehir: Bakü |
Kısa URL: https://ml.md/lc93848
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2013
2,102 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı tereyağı
2 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay bardağı çiğ badem
Derin bir kabın içinde sıvı yağı, tereyağını karıştırın, üzerine pudra şekerini katın. Vanilya ve unu eleyip karışıma ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan parçalar kopartıp içine badem koyun, istediğiniz şekli verip tepsiye dizin. 170 derecedeki fırında 15 dakika pişirip çıkartın. Üzerine pudra şekerini serpip soğumaya bırakın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 24.04.2024
|
Kavala Kurabiyesi |
|
sarı lale
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.11.2011
Mesajlar: 23 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc69987
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2011
2,839 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket erimiş margarin
4 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı badem içi
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta akı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çimdik tuz
Yeterince pudra şekeri
Badem içi hariç diğer tüm malzemeleri derin bir kapta güzelce yoğuruyoruz.Ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam ediyoruz.Teflon bir tavada badem içimizi biraz kavuruyoruz ve hamurumuzun içine atıyoruz.Bu şekilde bir kere daha yoğuruyoruz.Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle biraz bastırdıktan sonra bir bardağın ağzıyla ay şeklinde kesiyoruz.Bu işlemi kurabiye kalıbıyla da yapabiliriz.Bu şekilde yaptığımız kurabiyelerimizi yağlanmış tepsimize diziyoruz. 175 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Kurabiyeler biraz dinlenip ılındıktan sonra pudra şekerine bulayıp afiyetle yiyoruz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 02.10.2023
|
Kavala Kurabiyesi |
|
Sergün
Aşçı
Kayıt: 23.03.2011
Mesajlar: 19 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc62956
Gönderme Tarihi: 04.May.2011
4,804 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sahrap Soysal
250 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı irmik
Varsa 2 çay kaşığı toz mahlep
Alabildiği kadar un
Oda sıcaklığında yumuşamış yağı, pudra şekerini, irmik ve mahlebi derin bir kaba koyun. Bir taraftan yoğururken, bir taraftan da unu azar azar ilave etmeye başlayın.
Un kurabiyesinin uzun süre yoğrulması gerekir, önce parçalanır, yoğurdukça toplanır ve kıvama gelir. Kulak memesi kıvamında ve ele yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz. Hamuru toplayın.
Fırın tepsisine fırın kağıdı serin. (un kurabiyesi pişirilecek tepsi yağlanmaz)
Hamurdan küçük parçalar koparıp parçaları ister yuvarlayın, ister kurabiye kalıplarıyla şekillendirin. Ya da 2 parmak kalınlığında uzun yuvarlak parçalar yapıp parçaları 5 santim uzunluğunda dilimleyin.
Kurabiyeleri önceden ısıtıp 160 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde, en fazla 20-22 dakika pişirip çıkarın.
Fırından çıkardığınız kurabiyelerin sıcakken yumuşak olduğunu göreceksiniz.
Un kurabiyesi kendi sıcaklığıyla pişmeye devam eder.
Soğuyup sertleşen kurabiyeleri servise sunun.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.04.2024
|
|