|
KAVATA DOLMASI |
|
aydan müftüoğlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2010
Mesajlar: 63 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc53697
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2010
1,887 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kavatayı haşlayınız, süzünüz, baş taraflarından birer kapak açıp içlerini oyunuz. 320 gram yağlı döşü çentilmiş 2 soğan ve maydanozla ince kıyınız. Yarım kaşık sadeyağ ile tencerede öldürünüz. İçine az miktarda pirinç, tuz ve biber karıştırıp indiriniz, kavataları bu harçla doldurup kuşhaneye diziniz. Beraber oluncaya kadar etsuyu koyunuz, kapayıp orta ateşte pişiriniz.
Not: Kavata sert bir domates türüdür.
|
KAVATA DOLMASI |
|
Ali Baba'nın Tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.10.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc56558
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2010
2,514 defa indirildi / yazdırıldı
|
Seçme kavataların haşlanmasını müteakip, domates, dolmasındaki gibi kapak açmalı ve içerlerini çıkarıp iyice temizlemelidir. Bu boş kavataları, malûm dolma içinden doldurmalı. Kenarlı bir tepsiye yerleştirip et suyu ile pişirmelidir.
|
|