Kısa URL: https://ml.md/lc41194
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2009
2,383 defa indirildi / yazdırıldı
4 kişilik gerekli malzeme:
2 küçük kavun
1 şeftali
100 gr kiraz
100 gr kayısı
100 gr frambuaz
Yarım küçük karpuz
Yarım çay bardağı şeftali suyu
2 çorba kaşığı pudraşekeri
2 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı
1. Kavunları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini temizleyin. Etli kısmından dondurma kaşığıyla top top parçalar çıkarın. Karpuzun içini de aynı şekilde çıkarın.
2. Şeftaliyi soyup küp küp doğrayın. Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Kirazların çekirdeklerini çıkarıp ikiye kesin.
3. Hazırladığınız meyveleri derin bir kâseye alıp yavaşça harmanlayın. Şeftali suyu ile pudraşekerini ayrı bir kâsede şeker eriyinceye kadar karıştırın.
4. Doğradığınız meyveler ile kavun ve karpuz toplarını kavunların içine paylaştırın. Pudra şekerli karışımdan döküp fıstıkla süsleyin. Buzdolabında soğutup servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 19.07.2022
Kısa URL: https://ml.md/lc110135
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2015
1,842 defa indirildi / yazdırıldı
1 küçük kavun
1 armut
1 elma
3 adet kırmızı erik
3 adet kayısı
1 adet şeftali
Kavunu kesip içini oyun. Kavunun dörtte birini küp küp doğrayın. Diğer meyveleri tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayın. Bütün meyveleri iyice karıştırarak kavun çanağının içine doldurun. Buzdolabında biraz soğutarak servis yapın.