|
Kavun ve Karpuz Servisi |
|
abbas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.01.2012
Mesajlar: 105 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc98680
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2014
1,737 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
Kavun ve karpuz uygun dilimler halinde kabuğu ile kesilerek meyve veya dessert tabağında servis yapılır. Kavun ve karpuz önce ikiye bölünerek kaşıkla çekirdekleri çıkarılmalı ve bu şekilde dilimler halinde (sekizde bir) sunulmalıdır. Kavun ve karpuz soğutularak servis yapılırsa tadı daha belirgin hale gelir.
Küçük kavunlar ortadan kesilip çekirdeği temizlenir. Temizlenen yarım kavun olduğu gibi (kabukları soyulmadan) ordövr tabağına konularak Konukların sağından servis edilir.
Kavunla birlikte pudra şekeri servis edilebileceği gibi bazı konuklara (özellikle yabancı konuklara) kavunla birlikte tuz da servis yapılabilir.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 12.08.2022
|
|